Divat

Hogyan válasszunk megfelelő cipőt esküvőre?

3 perc olvasás

A nyár nemcsak a tikkasztó hőség főszezonja, hanem a boldogító igenek is ekkor hangoznak el és fel a legnagyobb számban. Hiába a szép idő a szerelmet is a felszínre csalogatja! Még jó, hogy az esküvői cipők pontosan ezekhez a kánikulai körülményekhez igazodnak, így aztán még egy extra hosszú házasságkötés végigtalpalása sem okozhat teljesíthetetlen kihívást!

A szépség alap, de nem ér lekörözni a menyasszonyt!

A helyzet az, hogy az csak természetes, hogy az esküvőre szánt esküvői cipő szépsége nem mindennapos. Nem keverhető össze azzal a fajta stílusossággal, ami a hétköznapokban amúgy teret-helyet kap. Sokkalta több annál. Az alkalmi, mint kifejezés sem feltétlenül tudja jól megfogalmazni azt a kisugárzást, ami ezen cipőtípus sajátja. Mindenesetre azért a kiválasztás során akad egy aranyszabály: nem ér a szerelmeseket túlszárnyalni! Szóval természetesen nincs gond a kirívó, esetleg figyelem felkeltő modellekkel, de azért a szereposztásról nem érdemes megfeledkezni.

Ha ez megvan, akkor jöhet a következő dilemma: a szín kiválasztása. Sokan azt gondolják, hogy a boldogító igenek környezetében kizárólag a hófehér lábbelik érvényesülhetnek, ám ez nem egészen igaz. Természetesen akad, akinek konkrétan ez az árnyalata, ez az, ami maradéktalanul jól áll. De azért nyugodtan keringőre hívhatóak a színek is, amikből a CCC széles választékában kicsit sincsen hiány. Pláne annak fényében, hogy a 2022-es esztendő a sokszínűség éve.

A magas sarok az egyetlen jó választás?

Nem! Erről nem lehet eleget beszélni! Sokan beleesnek abba a rettentő kényelmetlen, kellemetlen csapdába, hogy mindenáron a magassarkú variációkat hajtják. Még akkor is, ha történetesen évente csak egyszer bújnak ilyen jellegű lábbelibe. Aztán amikor eljön a nagy nap, amiről tudható, hogy többnyire nem túlságosan rövid, s eleinte tényleg nincs idő a cipő lecserélésére, akkor ott állnak, ahol a part szakad. Ahol a vízhólyagok sorban bukkannak fel, azaz ahol a diszkomfort érzet borítékolható. Ez bizony egy cseppet sem vonzó forgatókönyv!
Így aztán érdemes mérlegelni a kényelem kontra sarokméret kérdését. Van, akinek egyébként ez a kettő egyenesen arányos egymással, ez is rendben van. De az egyéni kvalitások figyelése mindenkor elsőbbséget élvez. Úgyhogy mivel a CCC termékei személyesen is megvásárolhatóak, nem csupán online, ezért jó ötlet némi időt, energiát szentelni a próbára. Nyilván pár percnyi lépegetés nem ér fel egy egész napos programmal, de azért jó rálátást adhat arra, hogy mennyire megfelelőek a körülmények.

Az esküvőre vásárolt cipő máskor is főszerephez juthat?

Igen van rá esély, hogy további házasságkötéseken, szertartásokon újra előkerüljön az örömmel hordott modell, sőt akár jópár hónappal később, mint keresztelői lábbeli is debütálhat. Az, hogy a szimpla alkalmakon is előléphet-e, mint megbízható társ jó kérdés, s alapvetően két dologtól függ. A ruhától, valamint a létező vagy nem létező dress code-tól. Ha mindkét pont stimmel, akkor természetesen miért is ne bukkanhatna fel újra és újra az érdeklődés reflektorainak ragyogó fényében?!




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!