Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás

Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek milyen elvárásoknak kell megfelelnie munkahelyünkön.

Kényelem és professzionalizmus

Az irodai öltözködésnél egyrészt elengedhetetlen, hogy megjelenésünk illeszkedjen a munkahelyi környezethez és a céges kultúrához, de ugyanolyan fontos, hogy mi is önazonosan és kényelmesen érezzük magunkat benne. Általában minden cégnek vannak írott vagy íratlan szabályai az irodai öltözéket illetően, de bármi is legyen az előírás, fontos, hogy öltözékünk azt a képet sugallja rólunk, ami munkakörünkből következően elvárt. A kiskosztüm, blúz, magassarkú elvárás lehet egyes iparágakban és vezetői pozíciókban, míg más területen, például kreatív munkát végző cégeknél ellentétes hatást eredményezhet. Szintén tartsuk szem előtt, hogy munkahelyi öltözékünk semmiképpen ne legyen túl kihívó, ez bármilyen munkakörben negatívan hathat ránk.

Szintén nem a szakmai tapasztalatunkat helyezzük előtérbe, ha túl élénk színeket és mintákat viselünk. Lehetünk bátrak és kísérletezők, konzervatívabb irodai környezetben sem kell beolvadnunk a szürke-kék-fehér-fekete unalmas világába, ha ez ellenkezik személyiségünkkel, de az ízlésesen megválasztott színekkel, mintákkal erősebb hatást fogunk elérni, mint a túlzó, harsány változatokkal.

Ha úgy érezzük jelenlegi munkahelyünk elvárásai egyáltalán nem illeszkednek egyéniségünkhöz és nem érezzük komfortosan magunkat az elvárt öltözékben, ne habozzunk körülnézni és tájékozódni más lehetőségek iránt lakóhelyünk közelében. Akár egyes városokra, például a soproni állásokra szűrve is tudunk a Profession oldalán keresni az új pozíciók között.

Lazán is elegánsan

Ha munkahelyünkön elvárás az elegáns megjelenés, mi viszont a lazább stílust kedveljük, néhány egyszerű tipp segítségével nem kell lemondanunk saját stílusunkról azért, hogy megfeleljünk a cég elvárásainak.

Válasszunk olyan ruhadarabokat, amelyek egyszerre elegánsak és kényelmesek. Egy jól szabott blúz lazább fazonú nadrággal már kellemes kompromisszum lehet. Fontos, hogy jó minőségű alapdarabokat vegyünk, ezek önmagukban hozzájárulhatnak az elegáns külsőhöz, és bátran lehet őket egyszerűbb ruhadarabokkal párosítani – például egy blézert lezser nadrággal vagy klasszikus fazonú nadrágot nőies pólóval.

Érdemes figyelmet fordítani a kiegészítőkre is. Egy divatos öv, elegáns cipő és egy jól választott táska önmagában is öltöztet. Semleges színekkel – fekete, szürke, navy, fehér vagy bézs – elegáns megjelenést tudunk biztosítani lazább stílusú ruhadaraboknak is. Külön öröm, ha munkahelyünkön van olyan nap, amikor sportosabb öltözködés is engedélyezett, bátran kihasználhatjuk ezt a lehetőséget saját stílusunk kifejezésére anélkül, hogy átlépnénk bizonyos határokon.

Ha olyan munkahelyet szeretnénk, ahol nem szembesülünk számunkra betarthatatlan elvárásokkal az öltözködésünket illetően, akkor segíthet, ha folyamatosan böngésszük a Profession oldalán elérhető álláshirdetéseket, hogy megtaláljuk azt, ami számunkra a leginkább megfelelő lehet.

Egyediség mindenhol

Ne felejtsük el, hogy minden munkahely egyedi, ahogy mi magunk és ízlésünk is az. Fontos, hogy találjunk egy olyan kompromisszumot öltözködésünkben, ami megfelel munkahelyünk céges kultúrájának, ugyanakkor nem érezzük tehernek a viselését, és saját egyéniségünk is megmutatkozhat benne.




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Mi az a boholytalanító, és mire jó?

3 perc olvasás
Sokan nem hallottak még róla, pedig ez az az eszköz, ami egyrészt mindenütt jó szolgálatot tehet, másrészt kitűnő ajándékötlet. Kicsi, praktikus, és…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!