Életmód

Ananásszal az egészségünkért és a jó közérzetünkért

2 perc olvasás
Lifestyle outdoor picture of laughing pretty woman with juicy pineapple relaxing on sunny beach . Trendy summer outfit

A hosszantartó hideg időjárás okozta depresszió ellen is rendkívül hatásos ez az ízletes gyümölcs. Inkább friss gyümölcs formájában vásároljuk, a konzerv ananász nem az igazi, magas cukortartalma és alacsonyabb vitamintartalma miatt. Ha viszont akár csak lé formájában is fogyasztjuk, már sokat tettünk egészségünk érdekében.

Vitaminban és ásványi anyagokban igen gazdag: egy fél ananász fedezi egy felnőtt ember napi C-vitamin szükségletét. Megtalálható benne például az éles látáshoz nélkülözhetetlen A-vitamin, az erős csontokhoz szükséges kalcium.

Említésre méltó a vastartalma, amely a vér oxigén-szállításához elengedhetetlen, valamint az anyagcsere-folyamatok fontos szereplője, a mangán.

Lényeges összetevője a bromelain nevű enzim, amely a hajtásában található. Róla azt érdemes tudni, hogy a fehérje feldolgozásában játszik szerepet, megkönnyíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, ily módon az ananász a fogyókúrázók körében is nagyon kedvelt. Remek immunerősítő hatását többek közt ennek az enzimnek is köszönhetjük.

Megfázás és láz esetén is sokat segíthet az ananászlé, ha víz illetve folyadék helyett isszuk, ugyanis támogatja a gyomorműködést, amely szervünk ezáltal hamarabb kiürül, így a testünk teljes gőzzel a gyógyulásra tud összpontosítani.

Menstruációs zavarokkal szemben is rendkívül hatásos lehet.

Szerotonint, ún. „boldogsághormont” is tartalmaz, ami elűzi a rosszkedvet.

Segíti az összpontosítást, a gyors gondolkodást, ezért diákoknak kifejezetten ajánlott dolgozatok, vizsgák előtt, amikor sokat kell ülni a könyvek fölött.

Gyakori alapanyaga különböző arctisztító kozmetikumoknak, ugyanis a benne található gyümölcssavak remekül eltávolítják az elhalt bőrrészecskéket, a pórusok összehúzódnak. Az enzimek pedig segítik a sejtek regenerálódását, a kollagéntermelést. Otthoni módszerként az ananászleves lemosás is rózsás, feszes bőrt eredményez.




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!