A hosszantartó hideg időjárás okozta depresszió ellen is rendkívül hatásos ez az ízletes gyümölcs. Inkább friss gyümölcs formájában vásároljuk, a konzerv ananász nem az igazi, magas cukortartalma és alacsonyabb vitamintartalma miatt. Ha viszont akár csak lé formájában is fogyasztjuk, már sokat tettünk egészségünk érdekében.
Vitaminban és ásványi anyagokban igen gazdag: egy fél ananász fedezi egy felnőtt ember napi C-vitamin szükségletét. Megtalálható benne például az éles látáshoz nélkülözhetetlen A-vitamin, az erős csontokhoz szükséges kalcium.
Említésre méltó a vastartalma, amely a vér oxigén-szállításához elengedhetetlen, valamint az anyagcsere-folyamatok fontos szereplője, a mangán.
Lényeges összetevője a bromelain nevű enzim, amely a hajtásában található. Róla azt érdemes tudni, hogy a fehérje feldolgozásában játszik szerepet, megkönnyíti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, ily módon az ananász a fogyókúrázók körében is nagyon kedvelt. Remek immunerősítő hatását többek közt ennek az enzimnek is köszönhetjük.
Megfázás és láz esetén is sokat segíthet az ananászlé, ha víz illetve folyadék helyett isszuk, ugyanis támogatja a gyomorműködést, amely szervünk ezáltal hamarabb kiürül, így a testünk teljes gőzzel a gyógyulásra tud összpontosítani.
Menstruációs zavarokkal szemben is rendkívül hatásos lehet.
Szerotonint, ún. „boldogsághormont” is tartalmaz, ami elűzi a rosszkedvet.
Segíti az összpontosítást, a gyors gondolkodást, ezért diákoknak kifejezetten ajánlott dolgozatok, vizsgák előtt, amikor sokat kell ülni a könyvek fölött.
Gyakori alapanyaga különböző arctisztító kozmetikumoknak, ugyanis a benne található gyümölcssavak remekül eltávolítják az elhalt bőrrészecskéket, a pórusok összehúzódnak. Az enzimek pedig segítik a sejtek regenerálódását, a kollagéntermelést. Otthoni módszerként az ananászleves lemosás is rózsás, feszes bőrt eredményez.
Kérjük kövess minket! Számodra csak egy kattintás,
de nekünk a világot jelenti! 🙂