Kultúra

Élőben nézni, átélni és végigizgulni az igazi!

3 perc olvasás

Az élő közvetítések varázsa utánozhatatlan. Ennél már csak a személyes jelenlét az, ami többet adhat. S jelenleg erre minden esély meg is van, korlátozások és szigorú szabályok hiányában. Mindenesetre real time végigkövetni az eseményeket olyan élmény, ami páratlan, és amit egyetlen egy, utólag levetített és végigizgult mérkőzés sem überelhet.

Téteket fel, de mire?

A fogadás élőben a legkedveltebb szerencsejáték, amihez jó, ha legalább annyi tudás is társul, mint amennyi szerencse. Mert ennek a kettőnek az egyensúlya vezethet el a legnagyobb harmóniához. Meg persze a legjelentősebb nyereményekhez! Na, de aktuálisan hova, milyen sportágra, megmérettetésre érdemes ráirányítani a figyelmet?

Például a férfi kézi BL minden pillanatával izgalmakat tartogat. Ráadásul az internet áldásos jelenlétének köszönhetően, ha a személyes részvétel nem is megoldható, munka és miegymás mellett, attól még az élő közvetítés nagyszerű alternatívaként szolgálhat. Az izguláshoz, a szurkoláshoz meg persze a latolgatáshoz. A Roland Garros is helyet kér magának, pláne miután Medvegyev egészen döbbenetes lazasággal aratott győzelmet, bemutatkozva a nagyérdeműnek. Ezek után vajon mi várható? Mire elég ez a lendület és vajon hova vezethet ez a fajta könnyedséggel megélt tehetség? Jelenleg sokkalta több a kérdés, mint a válasz, viszont pont ettől válik annyira izgalmassá és érdekessé a téma.

Aztán, hogy egy kicsit kevésbé felkapott, mégis nagyon is elismerésre és szurkolókra méltó sportágat hozzunk fel, szót kér magának az atlétika, mégpedig az U18-as korosztályban. Több magyar versenyző is Európa élmezőnyét gazdagítja értékes jelenlétével. Még hogy ez a szakág nem az, amiben hazánk fiai kiemelkedőek? Mi ez, ha nem előremenetel? Ráadásul az a tény, hogy a fiatalok között ennyi a tehetséges versenyző előre vetíti azt a jövőt, amiben főszerephez juthatnak a döbbenetes magyar sikerek. Mert a jelenlegiek is azok. Tehát megéri feltenni a téteket, mert nagyon úgy tűnik, hogy busásan megtérül a befektetett idő és energia.

Ugorjunk még kicsit az időben?

De, ha már ifjú korosztály, akkor nem mehetünk el szó nélkül az U20-as birkózók mellett sem, akik Bukarestből hét érmet hoztak haza. A fiatalok tehát folyamatosan teljesítenek, törnek előre, egyúttal bejárva az aranyakkal, ezüstökkel és bronzokkal kikövezett utat.

A jövőbeni fogadások és tétek szempontjából ez azért roppantul izgalmas téma és terület, mert rengeteg fordulatot, újdonságot és lendületet tartogat. Érdemes már most figyelemmel kísérni az ifjú generáció tagjainak a ténykedését, ugyanis néhány éven belül ők lesznek azok, akik a legtöbb élő fogadáson főszerepet játszanak majd. Minden velük kapcsolatos tudás – táplálkozzon az a múltból vagy a jelenből – a jövőben kifejezetten értékessé, sőt számszerűsíthető módon hasznosíthatóvá válhat. Lévén, ha a tapasztalatok tudásbázist alkotnak, akkor az egy olyan stabil alapként szolgálhat, amire a sikeres fogadások támaszkodhatnak.

Addig pedig, amíg az ifjak menetelése zajlik, ami mint látjuk nagyon is erőteljes és magával ragadó, a többi sportolót sem célszerű figyelmen kívül hagyni, ugyanis mind hazánkban, mind a nagyvilágban egymással párhuzamosan számos színtéren zajlanak a megmérettetések. A kockáztatás esélye is adott, viszont jó néhány előre egészen nagy biztonsággal lezongorázható meccs is szerepel a tabellán, úgyhogy mindenki könnyedén kiválaszthatja azt a sportágat és eseményt, ami az ízlésének meg persze a fogadási habitusának a leginkább megfelel.

Az biztos, hogy aki mer az nyer, s erre pont a fiatalok a legjobb példák, akiket nem érdekel ki-mit mond a magyar atlétikáról vagy birkózásról, mert ők mennek és nemes egyszerűséggel learatják a jól megérdemelt babérokat!




Kapcsolódó bejegyzések
KultúraSzínes

Szépségversenyek akkor és most – 1. rész

5 perc olvasás
A szépségversenyek eredete ugyan régebbi keletű, mint gondolnánk, mondhatni évszázadokkal ezelőtt már léteztek efféle megmérettetések, bár korántsem olyan formában, mint manapság. Az…
DivatKultúraSzínes

Egy pár lenyűgöző fotókat készített fekete gyermekekről

3 perc olvasás
A fényképezés nem csak egy kép létrehozásáról szól – a megfelelő kezekben az inspiráció eszközévé válhat, szemeket nyithat fel és falakat dönthet…
DivatKultúra

Meghosszabbítják az Iparművészeti Múzeum Dresszkód: szecesszió című divattörténeti kiállítását

1 perc olvasás
Meghosszabbítják az Iparművészeti Múzeum Dresszkód: szecesszió című divattörténeti kiállítását, a nagy érdeklődés miatt szeptember 12-ig látható a Ráth György-villában. Tetszett a cikk?…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!