Gasztro

Kakaós csiga recept – van olyan, aki nem szereti?

1 perc olvasás

Te kit szeretsz annyira, hogy süss neki kakaós csigát, sőt, a közepét is nekiadod?

Hozzávalók
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
fél deciliter tej
2 tojássárgája
2-3 kanál étolaj
kakaópor
porcukor
olvasztott vaj a kenéshez

Elkészítés
Morzsold bele az élesztőt fél deciliternyi cukros tejbe. Amíg az élesztő teszi a dolgát, gyúrd össze a lisztet az olajjal és a tojássárgájával, addig, míg egészen lágy nem lesz a tészta.
Kelesztés után nyújtsd ki fél cm vastagságúra, kend meg olvasztott vajjal, szórd meg porcukros kakaóval. Tekerd és szeleteld fel ujjnyi vastagra, majd mehet is a tepsibe.

Jó étvágyat!

[custom-related-posts title=”Inkább valami mást sütnél?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Gasztro

A híres-neves frankfurti leves - Variációk egy témára

3 perc olvasás
Igazán laktató levest tálalunk most fel, ráadásul több különböző köntösben. A változást jelentheti valamilyen hozzávaló, de akár az elkészítés módja is, akár…
ÉletmódGasztro

Vasbor készítése házilag

4 perc olvasás
A vashiány  – főleg, mi nők – tudjuk, hogy mennyire fontos, minden életkorban. Vannak, akik egész életükön át küzdenek a vele. A…
ÉletmódGasztro

Rózsás és alakbarát – ez a karfiol

5 perc olvasás
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a keresztesvirágú zöldségekfontosságát az étrendünkben, ide tartozik többek közt a karfiol is. Jellegzetes illata és esetleges emésztésre gyakorolt…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!