DivatÉletmód

Különleges, egyedi szépségek a kifutón – genetika ide vagy oda

3 perc olvasás
Madeline Stewart - Fotó: Instagram/madelinesmodelling

A szépség, mint tudjuk, relatív fogalom és az is igaz, hogy mindenki az lehet, függetlenül attól, hogy mely korban élünk, ki az aktuális szépségideál és attól is, hogy ki diktálja a legújabb divatot vagy sminkőrületet. Nem az uniformizált szépséget ünnepeljük ma már, hanem azt, aki egyedi, különleges, átütő személyiség, varázsa van a kifutón. És nem csak ott – mindenütt.

Egy királynőnek pedig ez mind sajátja, annak ellenére és azzal együtt is, hogy valamiben más, mint az átlag.
Más, mert mondjuk krónikus bőrbetegséggel, vitiligoval született, mint Winnie Harlow, aki az amerikai Topmodell leszek! 21. évadának hatodik helyezettje lett. És mire feleszmélt, egy év múltán az egyik legismertebb modellként tartották számon. De ha már a versenyt említettük: vajon lehet szériagyőztes ezen a megmérettetésen egy hallássérült férfi? Igen, erre is volt példa.
A csontsovány modellek sem egyeduralkodók már. Ashley Graham neve ismerős lehet a magyar közönség előtt is, a fentebb említett verseny egyik zsűritagjaként szerepelt korábban. A férfiak tekintetében pedig ne feledjük Shaun Rosst, akit a szakma az első albínó férfi szupermodellként tart számon.

És a sor még nem ért véget, és szerencsére, nagyon úgy tűnik, hogy nem is fog, hiszen az utóbbi években

olyan változások léptek életbe a divatiparban, melyek teret engednek minden olyan szépségnek is , aki valamilyen testi illetve genetikai jeggyel született.

Szándékosan nem írunk hibát, csak jegyet. Mindezek az emberek ugyanolyanok, mint bárki más, csak egy bizonyos sajátossággal élnek.

Ahogyan azok az ifjú hölgyek is, akik Down-szindrómával születtek és minden vágyuk, hogy megmutassák, ők is szépek, különlegesek, és egytől egyig varázslatos személyiségek.

A 2015-ös téli New York-i divathéten tűnt fel az Amerikai Horror Story színésznője, Jamie Brewer, aki mintha megnyitotta volna a képzeletbeli kaput a többi sorstársa előtt is. A róla készült képet látva elmondható, hogy valósággal berobbant és nem csoda, hogy mindenkit levett a lábáról.

Jamie Brewer- Foto – Credit – Brian Ach-Getty Images

Hamarosan követte őt Madeline Stewart – szintén New Yorkban – az FTL Moda képviseletében. Az ügynökség felkarolja a hozzá hasonló tehetségeket is, és azokat is, akik mondjuk kerekes székkel vagy hiányzó végtagokkal élő fiatalok.
De elég csak egy pillantást vetni Madeline-re, ahogy végigvonul, beragyogja a kifutót a közönség széles mosolya, rajongása közepette. A néző pedig nem azt látja, hogy fent valaki olyan sétál, aki valamilyen genetikai eltéréssel született, hanem egy káprázatos modellt, aki élvezi a show minden percét, és egyszerűen sugárzik.

Fotó: Instagram/madelinesmodelling

 

Az extra, vagyis 21. kromoszómával született emberek ráébresztenek bennünket arra is, hogy a szépségnek van egy – szó szerint – másik arca is, és lássuk meg mindenkiben az egyedit.

Egy amerikai nonprofit szervezet, a Changing the Face of Beauty több mint 100 nagyvállalattal – köztük a Gap-pel, a Tartget-tel – ugyanilyen céllal dolgoztak és dolgoznak együtt, hogy a más genetikai jegyekkel születetteket is szerepeltessék a hirdetésekben. 2013-ban az akkor 10 hónapos, Down-szindrómás Valentina a DC Kids fürdőruha kampányának sztárja lett. Az említett szervezet pedig nemrégiben elindított egy közösségi média kampányt #imgoingbacktoschooltoo néven, melyben különböző fejlődési eltéréssel élő gyermekek szerepelnek, az iskolakezdés első napján.

Fotó: boppermusic.com

Fotó: Instagram/changingthefaceofbeauty

Az igazság az, hogy nincs már szükségünk egy sokadik Kardashian-nővérre, amikor annyi gyönyörű atipikus, egyedi szépségű modell várja, hogy felfedezzék, hogy megmutathassa értékeit. És nem csak kívül, de belül is. Az idő pedig nekik dolgozik.

 




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!