Életmód

Hétköznapi ételek a vírusok ellen

2 perc olvasás
Fotó: Pixabay

A kora tavaszi időszakban sokakat ledönt a hirtelen megfázás és az influenza. Ezekkel a hétköznapi ételekkel, házi gyógymódokkal, és természetes vitamin-, valamint ásványianyag-forrásokkal garantáltan megerősíthetjük immunrendszerünket, és felvehetjük a harcot a vírusokkal szemben. 

Alma

Minden nap egy alma, az orvost távol tartja! Bizonyára sokan hallották már ezt a mondást, de csak kevesen tudják, hogy mennyire igaz. Kutatások bizonyítják, hogy az alma az egészséges életmód egyik nélkülözhetetlen eleme, már őseink is használták gyógyszerként. Antioxidáns-kombinációja révén erősíti az immunrendszert, jótékony hatásait a többnyire a héjában rejlő tápanyagoknak és flavonoidoknak köszönheti, amelyek nem csak az influenza, de több más betegség ellen is segítenek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne hámozzuk meg a gyümölcsöt!

Banán

A sárga klasszikus, amely harcba száll a fáradékonysággal, a stresszel, az álmatlansággal, és a depresszióval – mindez azért, mert tele van B6 vitaminnal. Emellett magnéziumot és káliumot is tartalmaz, amelyek erősítik a csontokat, valamint véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben.

https://www.instagram.com/p/CMOtXuzhY8R/

Savanyú káposzta

Sokan viszolyognak a káposztának már csak a látványától is, pedig, ha kiadósabb C-vitamin forrást keresünk, a savanyú káposztánál jobbat nem is találhatnánk. Viszont arra figyelnünk kell, hogy ne legyen tele adalékanyagokkal. Hogy ezt elkerüljük, a frissen kimért változatokat ajánljuk inkább.

Fokhagyma

Természetes antibiotikum, vírus- és baktériumölő zöldség az influenza idején, akár megelőzésként, akár gyógymódként is rendkívül hatásos. A mézzel kikevert, apróra vágott változata halmozottan jótékony hatással rendelkezik, két-három nap alatt kitakarítja a kórokozókat a szervezetünkből.

https://www.instagram.com/p/CMOjPeOBNZO/

Kakukkfű

Nátha és influenza ellen a legjobb gyógynövény a kakukkfű, amelyből isteni tea is készíthető, megvéd a betegségektől, és erősíti az immunrendszert. Köhögés, torokfájás esetén érdemes naponta két-három csészével fogyasztani belőle, természetesen mézzel ízesítve.

Húsleves

Az igazi csodafegyver! A nagymama húslevese, mindenkinek ez jut eszébe, ha megfázás és influenza gyötri. Egy jó nagy tál a nagyi gyógyító leveséből, és máris jobban érezzük magunkat. Mindezt a benne főtt zöldségeknek köszönhetjük, amelyek vitamintartalmuk miatt erősítik az immunrendszert, és hozzásegítenek minket a mihamarabbi gyógyuláshoz.

https://www.instagram.com/p/CMIGTRknIfF/

[custom-related-posts title=”Ha már tavasz…” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!