Divat

Ruháink színe és ami mögötte van

4 perc olvasás

Mindnyájan tudjuk, hogy bárhol, bármilyen szituációban is legyünk, öltözködésünk jelzésértékű. Itt nem csupán arról van szó, hogy milyen hosszú szoknyát viselünk, vagy mennyire decens a ruhánk kivágása, hanem arról is, hogy az általunk viselt színek is üzenetet hordoznak. De lássuk, hogy milyet.

Fehér

Ez a szín tisztaságot, sterilitást fejez ki, ünnepélyes és fenséges. Viselőjének ártatlan, érzékeny külsőt kölcsönöz, ugyanakkor az illető habitusától függően jelezhet visszafogottságot, vagy akár hűvösséget is. Örök divat, mely jótékonyan karcsúsító hatású is. A lesült bőrön a fehér mutat a legjobban, kiváltképp, ha arany vagy barnás árnyalatú kiegészítőkkel dobjuk fel.

Kék

A kék a nyugalom, a végtelen és a megfoghatatlanság színe, és ahogy üzleti körökben mondják, a bankárok színe is. Viselőjének lelki és szellemi felüdülést ígér, valamint intelligens megjelenést kölcsönöz. Előzékenységet, kiegyensúlyozottságot sugall, ezért ha nyűgösen indul a napunk, egy kék felső a szekrényből egészen biztosan remek választás lesz.

Zöld

A remény színének is mondják, de emellett szabadságot, ugyanakkor higgadtságot, harmóniát fejez ki. Csökkenti a feszültséget, nyugalmat és biztonságérzetet teremt. Azonban óvatosan bánjunk vele, mert ha olyan árnyalatot viselünk, amely sápaszt, akkor épp az ellenkező hatást érhetjük el: fáradtnak, közönyösnek mutathat bennünket.

Sárga

A napsárga – de nem a rikító árnyalat – derűt és fényt hoz viselője mindennapjaiba. Melegséget és lelkesedést sugároz, valamint élénkíti az idegrendszert. Többek közt a tudás, a tanulás színe is, zöldessárga árnyalata viszont az irigység szimbóluma lehet. Éppen ezért a piszkosabb sárgát kerüljük, mert negatív érzelmeket közvetíthet, olyanokat, mint a bosszú, az önzés és az erős pesszimizmus.

Narancssárga

A sárgához hasonlóan szintén az öröm kifejezője, de sokkal erőteljesebben: igazi életörömöt, motiváltságot fejez ki. Energikusnak és mozgékonynak mutat bennünket, ugyanakkor munkahelyen ne vigyük túlzásba, ugyanis rendelkezik a pirosra nagymértékben jellemző szexuális töltettel, bár nem olyan jelentősen. Ha reggel kissé bosszúsan ébredünk, egy kis narancssárga az öltözékünkben –akár csak kiegészítőként viselve is – elűzheti a mélabús hangulatot.

Piros

Bátor és kalandvágyó szín, így aki gyakran és szívesen visel pirosat, számoljon azzal is, hogy esetleg hasonló habitusúnak gondolják. A tűz színeként nem csoda tehát, ha minden szem ránk szegeződik, illetve nem véletlen az sem, hogy a szenvedély és a szerelem színének tartják. Mindemellett életerőt, egészséges energiát kölcsönöz viselőjének. Bármennyire szeretjük is, ne vigyük túlzásba, mert könnyen negatív hatást válthatunk ki vele: kíméletlennek, agresszívnak láttathat bennünket.

Lila

Alapvetően a mértékletesség és a spiritualitás színe. Egyensúlyt teremt az értelem és a vágy, az ész és a szív harcában. Inspiráló, ihletet adó árnyalat, mely alkotásra ösztönöz, előhozza a bennünk rejlő kreativitást. Rendkívül erőteljes szín, mely, ha nem a típusunknak megfelelő árnyalatot választjuk, túlzott büszkeséget, arroganciát is sugallhat rólunk.

Barna

A barna szín a földdel, az anyasággal, a megállapodottsággal hozható összefüggésbe. Az otthon melegét, a biztonságot és stabilitást juttatja eszünkbe tudattalanul is, ugyanakkor lehet egy igen erős konzervatív üzenete is. Türelem, kitartás és terhelhetőség érzetét kelti másokban, ennek ellenére az üzleti körökben nem javasolt a viselete.

Szürke

Semleges, visszafogott szín, ennél fogva az üzleties öltözködésben is az egyik legelfogadottabb árnyalat, mely komolyságot, eleganciát, higgadtságot és kompromisszumkészséget kölcsönöz viselőjének. Ha ruhatárunk bővelkedik szürke holmikban illetve nem dobjuk fel egy-egy élénkebb színű ruhadarabbal vagy kiegészítővel, könnyen melankolikus, fásult, szomorkás és bizonytalan ember benyomását kelthetjük.

Fekete

Ünnepélyes szín, mely kifejezi a gyászt és van benne egyfajta titokzatosság, rejtélyesség is. Méltóságot és tekintélyt parancsol, illetve az adott szituációban mély bölcsességről árulkodik. A hatalom színeként is ismerjük, nem véletlen, hogy a bírák hivatali talára is ebben a sötét árnyalatban készül. Egy fekete felső, ing, pulóver intellektuális benyomást kelt, de ha – ok nélkül – tetőtől talpig feketébe öltözünk, az komorrá tehet bennünket.

[custom-related-posts title=”Hallgasd is meg a színeket!”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!