Életmód

Frissen, fitten minden reggel! – 1. rész: Innivalók

2 perc olvasás

A koránkelés nem mindenkinek megy könnyedén, de szerencsére vannak olyan tippek, melyek alkalmazásával hamarabb kipattanhatunk az ágyból, és szellemileg is szinte pillanatok alatt felébredhetünk.

Nem csak kávéval indulhat a nap!

Vannak, akik el sem tudják képzelni a reggelt egy nagy bögre kávé nélkül. Ha te is erre az italra szavazol, akkor egy kis fahéjjal vagy szerecsendióval még frissítőbbé teheted a feketédet.

Aki pedig inkább a teákat kedveli, kortyoljon zöld teát, mely ugyanúgy, sőt, tartósabban messze űzi az álmosságot, és hosszabb ideig tartó szellemi frissességet is biztosít. Nem beszélve arról, hogy milyen kedvező hatással van az idegrendszerre, és nem terheli meg a szívet valamint a keringést, mint a fekete tea vagy az előbb említett kávé.

A jázmintea is kitűnő választás lehet. A bölcsek állítása szerint, aki rendszeresen issza, megszépül tőle. Nagyon kellemes ízű tea, mely amellett, hogy javítja a közérzetünket és frissít, segíti a méregtelenítést is. Hölgyek, szerintem ezt nekünk találták ki!

És ha már folyadék és szellemi frissesség, mindenképp ügyeljünk a nap folyamán az elegendő folyadékbevitelre, mely a testsúlyunkat figyelembe véve 20 kilogrammonként 1liter ideális esetben. Ez van, akinek borzasztóan soknak tűnhet, de a jó hír az, hogy a szervezetünk hamar hozzászokik, és egy idő után már kívánja is majd a nagyobb mennyiséget.

Elsősorban tiszta víz legyen, amit kortyolunk, ne pedig cukrozott innivalók. Amennyiben pedig törekszünk arra, hogy a sokat emlegetett napi (legalább) 8 pohár vizet megigyuk, agyunk teljesítményében sem fogunk csalódni.

Vannak, akik nem szeretik a vizet önmagában, íztelennek, unalmasnak találják

Nekik javasoljuk, hogy egy kancsónyi mennyiségbe dobáljanak bele néhány vékony szelet gyümölcsöt, legyen az citrom vagy narancs, vagy akár eper is, ami éppen kéznél van.

A citrom azért is kiváló, mert javítja az emlékezetet, így aki például hatékonyabbá szeretné tenni a tanulás óráit, ne feledkezzen meg róla. Az egészet aztán megbolondíthatjuk egy pici fahéjjal is. Remek frissítő, szomjoltó italt kapunk, amint átjárja a gyümölcs aromája a vizet.

Smoothie-k is nagyszerűek

Remek agyfényesítő italok hírében állnak a gyümölcsökből, zöldségekből, és némi gabonaféléből kikevert smoothie-k is. Összeállításukkor csak a fantáziánk szabhat határt, mármint hogy milyen finomságokat dobálunk bele a turmixgépbe, de ezúttal se feledkezzünk meg a fahéj hozzáadásáról sem, ugyanis az emésztésünk szempontjából – főleg a gyümölcsök esetén – ez nagyon fontos. Azért mégis következzen néhány kifejezetten szellemileg üdítő összetevő. Ha zöldfélék, akkor zeller, sárgarépa, cukkini, paradicsom, spenót; ha gyümölcsök, akkor citrusfélék, banán, áfonya, alma.

És egy különleges innivaló

Kipróbálhatod azt az italt is, mely az indiánoktól a „Hatalmas nap” nevet kapta. Főzz fél órán át 25 dkg aszalt sárgabarackot háromnegyed liter vízben. Ezután adj hozzá még 2 evőkanál vizet, és édesítés gyanánt pedig mézet, majd mehet is a turmixgépbe. Ha van ideje a hűtőben érni egy kicsit, úgy még finomabb lesz.




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!