DivatÉletmódSzínes

Sok a megunt, használt ruha a gardróbban? Pár kattintás és pénz lehet belőle!

5 perc olvasás

Állandó olvasóink eddig is megtapasztalhatták, hogy egyik szívügyünk a fenntarthatóság illetve a környezetvédelem, ezekben a témákban is szívesen elidőzünk, pláne, ha a divat, az egészséges életmód, a szépségápolás vagy éppen az utazás témájával is összefüggésbe hozhatók. Ennek jegyében már a korábbiakban is írtunk egy olyan méltán népszerű használt ruha alkalmazásról, mely nem csak a megunt gönceidnek segít új gazdára találni, de az eladásból nem kevés pénzhez is juthatsz. Azóta pedig született még néhány olyan egyszerűen kezelhető applikáció, melyek bármelyikével könnyen túladhatsz a már kinőtt, megunt, de még jó állapotban lévő ruháidon és kiegészítőiden. 

Depop használt ruha webshop és alkalmazás

Amennyiben értesz valamelyest angolul, németül, franciául vagy olaszul, úgy egy igen népszerű platformot, a Depop-ot ajánljuk a figyelmedbe, mely applikáción és weboldalon keresztül is elérhető. Ez biztosítja, hogy kedved vagy lehetőséged szerint asztali gépen/laptopon, vagy telefonon kövesd végig eladni vagy megvásárolni kívánt ruháid útját.
A termékeid képeit egyszerűen és gyorsan fel tudod tölteni, melyekhez értelemszerűen néhány információt is jelentess meg a fotón illetve fotókon túl: mellékelj egy rövid leírást annak megnevezéséről, méretéről, állapotáról és áráról egyaránt.

depop használt ruha appA minden stílusban fellelhető használt ruhák mellett sok más, számodra már nem szükséges holmit is meghirdethetsz, legyen az kozmetikai cikk, lakberendezési tárgy, kézműves ajándék, könyv vagy éppen sportszer. Ami pedig a platformon fellelhető árucikkek minőségét illeti, kisebb vagy akár nagyobb világmárkák egyedi darabjaira is rábukkanhatsz, de ha vintage vagy luxuscikkek után kutatsz, akkor is érdemes körülnézned, illetve ennek fényében bármi hasonlót is eladásra kínálhatsz az otthon feleslegessé vált holmik közül.

Az alkalmazás használói nagyon kedvelik azt a lehetőséget, hogy közvetlenül is üzenhetnek a kiválasztott termék eladójának, és könnyen, gyorsan, rugalmasan nyélbe tudják ütni az adásvételt.
És hogy mitől más mindez, mint egy online piactér? Mert bármikor készségesen segít az oldalt üzemeltető csapat, ha épp elakadtál egy vásárlói vagy eladói folyamatban, kérdezz tőlük nyugodtan. Az ismertető elején felsorolt nyelvek mellett kiválaszthatod az országot is, ahol keresgélni szeretnél: az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Franciaország, Olaszország, Németország és Ausztrália szerepel a kínálatban. Jó hír, hogy az árak mellett sok esetben ingyenes szállítást ígérnek az eladók, illetve az árban a postaköltség is benne foglaltatik.

LiveRobe használt ruha app

A LiveRobe magyar tulajdonú webshop, mely telefonos applikációval működik. Az egyik résztulajdonos Molnár Nikoletta, a ninimolnar márka megalkotója. Az ő saját kreációi mellett számos más magyar  tervező egyedi termékei is megtalálhatók a boltban. Legyél akár egyszerű felhasználó, divatáru üzlet tulajdonosa, de akár tervező illetve dizájner, ez a lehetőség abban is támogathat, hogy ismertté váljanak a munkáid illetve könnyedén értékesítsd őket.

Nem mellesleg, ha használt termékeket hirdetsz, úgy támogatod a LiveRobe azon célkitűzését, miszerint ha már nem új, de feleslegessé vált használt ruhák, holmik cserélnek gazdát, az elősegíti egy fenntarthatóbb világ kialakulását.

használt ruha csomagHa eladni szeretnél, nem a fotózás, és nem a képek rendszerezése, feltöltése az első feladatod, mint más online piactér esetében. Egyszerűen gyűjtsd össze az eladásra szánt cókmókjaidat a webshop által előírt szabványoknak megfelelően (ez a megfelelő minőség biztosítása miatt szükséges) és az alkalmazás menüjében válaszd ki a futárt, aki majd átveszi tőled a csomagot.

Tőle egyenesen a raktárba kerül, így már a tárolás sem lesz többé a te dolgod. A doboz tartalmát a raktárban szemügyre veszik és kiválasztják azokat a termékeket, melyek a korábban említett minőségi előírásoknak megfelelnek illetve amelyeket a platformra kerülés szempontjából alkalmasnak találnak. Profi, minden szempontból előnyös fotók készülnek ezután az árucikkeidről, melyeket azután elláthatsz mindenféle rá vonatkozó adattal, címkével és árral. Leveszik a válladról a postára szaladgálás nyűgjét is és az eladott holmijaid épségben és rövid határidőn belül megérkeznek a vásárlókhoz. Szolgáltatásaikért felszámolnak egy minimális díjat, illetve a 6 hónap után is eladatlan tételeket pedig visszaszállítják, amennyiben szeretnéd.

Ha inkább vevőként szeretnéd használni az applikációt, természetesen semmi más dolgod nincs, csak ingyenesen letölteni. Amennyiben konkrét elképzeléssel indulsz neki a böngészésnek és kifejezetten egy kedvelt ruhamárkát vagy típust keresel, csak be kell gépelned az ennek megfelelő hashtaget.  Be is követhetsz szimpatikus eladókat, akiktől szívesen vásárolnál, vagy máskor is szívesen vennél tőlük valami klassz holmit. Így ha legközelebb bármi újat hirdetnek, arról azonnal értesítést kapsz majd.

Végezetül pedig jótékony célokat is támogat a LiveRobe, legyen az pénzbeli adomány vagy faültetés is akár.

Használt ruha, jótékonyság és környezetvédelem egyben

A cikk írásának idején fél éves az a kezdeményezés, mely egy használtruha-gyűjtő helyiség formájában valósult meg az egyik nagy forgalmat lebonyolító budapesti üzletközpontban. Tematikus gyűjtéseket, különböző jótékonysági megmozdulásokat, akciókat, valamint workshopokat is szerveznek, mindezt a fenntarthatóság jegyében.

 

Már az üzlet berendezése is ezt a szellemiséget sugallja, hiszen a bútorok és a dekorációk is mind régiek illetve újrahasznosított illetve felújított formában kaptak helyet. Az adományozásban aktívan résztvevő Magyar Vöröskereszt és használt ruha válogatásban-gyűjtésben 15 éves tapasztalattal rendelkező Textrade a két legfőbb partnere a ReStore elnevezésű üzletnek. Műanyag zsákban várják a jótékony célokra leadni kívánt használt ruhákat – zsákot ők is tudnak biztosítani a helyszínen – és amelyekért cserébe ajándékokra vagy kedvezményekre, sőt akár faültetésre váltható pontokat gyűjthetsz a bevásárlóközpont applikációján keresztül.

[custom-related-posts title=”Cikkeink hasonló témakörben:” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!

×
Színes

Újrahasznosítható csomagolóanyagok iskolakezdéshez