Divat

Átmeneti női kabát – hány zsebe legyen?

2 perc olvasás

Menthetetlenül közelít az ősz, amit már hajnalonként érzékelni. Hűvösek a reggelek, csípősek a mind korábban beköszöntő esték. Szóval itt az ideje egy kicsit átrendezni a gardróbot, és beszerezni a még hiányzó darabokat. Például az nem is vitás, hogy átmeneti kabát nélkül nem élet az őszbe forduló élet!

Mit diktál a 2022-es divat?

Az ősz a sokszínűség periódusa. Elég csak végig nézni a természet táncát, ahogy a falevelek a szivárvány színeiben pompáznak – varázslatos! Ugyanígy a sokszínűség jellemzi az egész évet, legalábbis a trend szemüvegén keresztül. Még jó, hogy ez a kettő, így együtt ütős párost alkot! Elég csak végig nézni a bolf.hu oldalon sorakozó színpompás variációkat, rögtön bizonyítást nyerhet a fenti tételmondat. Ráadásul nemcsak arról van szó idén, hogy a különböző, átlagosnak, megszokottnak mondható árnyalatok feltűnnek! Nem! 2022 a meghökkentő választások éve! Sárga, piros, égszínkék, kobaltkék, rózsaszín, minden, ami vérpezsdítően élettel teli! Természetesen azért a tradicionálisabb árnyalatok rajongói is révbe érhetnek, mert a fehér, fekete, barna, hogy csak pár hagyományos alternatívát említsünk, nem maradhatnak ki a felhozatalból!

Melyik fazon a legkeresettebb?

Egy nyertest esélytelen említenünk. De például a sokzsebes kialakítások kifejezetten kedveltek! Manapság már két zseb nem zseb, úgyhogy simán négy vagy hat is elfér a kabáton kívül és belül. A praktikussága megkérdőjelezhetetlen, a női táskák kaotikus zsenialitása így a kabátzsebekben is megteremthető!

Aztán a hosszított verziók is népszerűek, amik különösen a télbe hajló hetek zimankójában adhatnak hozzá az optimális komfortérzethez. A steppelt variánsok gyakorlatilag megunhatatlanok. A stílusos varrások ugyan nem teszik szűkebbé fizikai értelemben a modelleket, de sokat dobnak a megjelenésük egészén.

Most akkor kell kapucni vagy sem?

Sokak számára ez egy örök eldöntendő kérdés. Vajon jól néz ki a csuklya vagy felesleges vele számolni, hiszen ha lezúdul az égi áldás, akkor ott van kéznél az esernyő? Így is lehet gondolkodni, érvelni, igen! Ugyanakkor a csuklyás fazonok esése nőies, azaz az esetek jelentékeny százalékában nem egy kizárólag funkcionalitáshoz kapcsolódó kiegészítőről beszélünk. Ez is benne van persze, mert azért akárhogy is, óv a széllel szemben, de néhány csepp eső is könnyen távol tartható a közbenjárásával. Viszont a divattervezők asztalán úgy formálódtak meg, rajzolódtak ki a kínálat szemeket gyönyörködtető tagjai, hogy kapucnival együtt, úgy, ahogy vannak, ellenállhatatlanok, nőiesek, kecsesek, és természetesen trendik!

Íme, a két legütősebb őszi irányzat!

A softshell anyag alkalmazása folyton a topon teljesít! Az tény, hogy a segítségével ernyő sem kell ahhoz, hogy az esőcseppek semmiféle fennforgást ne okozzanak! Ráadásul szigetelésben is kitűnő! A másik trendi vonulat pedig az állógallér preferálása. Első körben szokatlannak tűnhet, de ez tényleg csak elsőre van így, aztán használat közben kiderülhet, hogy mennyi kényelmet, praktikumot és persze látványos pozitívumot kínál!




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!