DivatSzínes

Bőrbarát divat – mit kell tudnom az antiallergén övekről?

2 perc olvasás

Allergiás kiütések borítják a testét? Bőrpírtól és szűnni nem akaró viszketéstől szenved? A nikkelallergia sajnos nem válogat, és élethosszig tartó odafigyelést igényel. De mi köze van ennek az övviseléshez? A bőrbarát divat új szintre lépett, az antiallergén övcsatnak hála pedig elfelejtheti a kínzó tüneteket!

Az ÖvBolt.hu webáruházban nemcsak a divaté a főszerep, de nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges öltözködésre is. A jó közérzethez elengedhetetlenek a kiváló minőségű kiegészítők is, hiszen nagyon sok múlik azon, hogy milyen anyagokkal érintkezik egész nap a bőrünk. Ha valamire érzékeny a szervezet, akkor előbb-utóbb azt a test is jelezni fogja – akár kellemetlen allergiás tünetek formájában. Szerencsére a nikkelallergiával küzdők rábízhatják magukat az ÖvBoltra, ahol a legújabb trendeket az egészséges övviseléssel ötvözték. 

De tisztázzuk először, hogy mi is a nikkelallergia? Amikor a bőr nikkellel érintkezik, az immunrendszer az ellenségesnek vélt fémmolekulák ellen heves reakciót vált ki, melynek eredményeként megjelennek az egész testre kiható allergiás tünetek. A lakosság 30%-át érintő nikkelallergia viszkető bőrkiütést, égő érzést és bőrpírt okoz. Nikkelt olyan hétköznapi tárgyaink is tartalmaznak, mint a mobiltelefon, a pénzérmék, a szemüvegkeretek, a kulcsok és egyes kozmetikumok is. Sőt bizonyos ételek, a farmer gombja, a cipzár és az övcsat is okozhat nikkelallergiás tüneteket. 

Gondolta volna, hogy mit kockáztat az övviseléssel? 

A nikkeltartalmú fémötvözetekre való érzékenység esetén tehát az övcsat is okozhat allergiás reakciókat, ezért a csat anyaga nagyon fontos szerepet játszik a kiütések és más tünetek elkerülésében.

Akkor le kell mondanom az övviselésről? Szerencsére nem! A megoldás a problémájára az antiallergén öv. 

A bőrbarát, nikkelmentes övek nem okoznak allergiás tüneteket és viselésükkel megelőzhető a fémallergia kialakulása is. Az antiallergén övcsat csak annyiban tér el a hagyományos típusoktól, hogy nem tartalmaz nikkelt. Mivel a fémallergia megelőzhető, ezért viselése preventív jelleggel bárki számára ajánlott. 

Sportos öltözékhez vagy outdoor programokhoz a kényelmes heveder övekhez használt műanyag övcsat is tökéletes alternatívát nyújthat a nikkelallergiások számára. Bármelyik konstrukciót is választja, örökre elfelejtheti az övcsat okozta kínzó és kellemetlen tüneteket. 

A bőrbarátot pedig komolyan gondoltuk!

Valódi bőr övek esetében a vegyi bőrcserzésből visszamaradó anyagok gyakran okoznak panaszokat az arra érzékenyeknél. Az antiallergén bőr övek esetében azonban a marhabőrt teljesen vegyszermentesen, növényi cserzéssel készítik elő. Így a vegyszerallergiások problémájára is egyszerre nyújt megoldást a 100%-ban bőrbarát termék.

A nikkelallergia nem szűnik meg, de megelőzhető. A bőrbarát divat pedig nem úri huncutság, csak tudatos döntés kérdése. Ezért övvásárlás előtt álljon meg egy pillanatra, és mérlegeljen. Mennyit ér az egészsége? Ne feledje, hogy az egészséges öltözködéssel sokat tehet testi-lelki jóllétéért!

Ha fémallergia tüneteit tapasztalja, minden esetben kérje ki szakorvos tanácsát!




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!