Divat

Hogyan ápoljam a leghatékonyabban a bőrcipőmet?

3 perc olvasás

Az igényes, jó minőségű női bőrcipő a párját ritkítja, konkrét kialakítástól, színvilágtól függetlenül. És pusztán azért, mert bőrből készült. Abból az alapanyagból, amely évszázadok óta egyet jelent a minőséggel, tartóssággal. És ami esztétikum tekintetében sem vall szégyent.

A cipő kíméletre vagy használatra született?

A kérdés jogos, különösen akkor, ha a női bőrcipő ápolásának témája kerül a figyelem célpontjába. Hiszen egy lábbeli vagy tapossa az út porát, vagy áll a szekrényben, de akkor meg minek? Az képtelenség és egyúttal megvalósíthatatlan, hogy minden lépést alapos körbenézés előzzön meg, nehogy véletlenül egy rossz mozdulat, kiálló faág vagy más turpisság kárt tegyen a hőn szeretett cipőben. Ez az, ami viccnek is gyenge.

De akkor milyen módon lehet, és főleg hogyan érdemes belevágni a bőr gondozásába? Az igazság az, hogy a feladat, mert még csak kihívásnak sem mondható, semmiféle macerát nem tartogat. Nincsen szükség extra kellékekre, különféle beszerezhetetlen krémekre és csodatermékekre. A CCC széles választékából előtoppanó bőrcipők ápolása pofonegyszerű.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a bőr idővel kiszáradhat, berepedezhet, ha nem jut elég nedvességhez. Ugyanakkor a másik véglet sem tesz neki jót. Így aztán kifizetődő taktika lehet egy minőségi cipőpasztát választani, ami egyrészt színében passzol a lábbelihez, másrészt az alkalmazása gyors és eredményes. Túl a “krémezésen”, a sózott utak, járdák elkerülése praktikus lépés, viszont ez télen nagyjából kivitelezhetetlen. Ezért a latyakos, felszórt utak után célszerű alaposan letörölni, megtisztítani a cipőket, mert a szóan forgó szemcsék nemes egyszerűséggel kiszárítják a bőrt. Ráadásul a fehéres színű foltok látványnak sem szépek, rontják a lábbeli külsejének az esztétikumát.

Hány évet bír ki egy bőrcipő?

A bőr megfelelő bánásmód mellett nem okozhat csalódást. Esztendőkön át hűségesen szolgálhat, mindenféle fennakadás és probléma nélkül. A CCC online felületén pár klikkelés után feltárulhat a nem mindennapi paletta, ami sokszínű kínálatával lélegzetelállító hatást kelthet a szemlélőben. Hol van már az az idő, amikor a női bőrcipő árnyalat tekintetében egyet jelentett a feketével és a barnával? Ugyan ezek a variációk is beszerezhetőek, de bőven akadnak egyéb alternatívák is a tarsolyban.

A CCC üzleteiben, az ország számos pontján a személyes vásárlás illetve egyúttal a méretpróba nem ütközhet akadályokba. És ha végre valahára megvan az a modell, amely minden szempontból ideális lehet, akkor kezdődhet a közös utazás. Sámfát az esetek túlnyomó részében jó ötlet alkalmazni, mert a bőr képes a tágulásra, így a hosszan tartó kényelem ténylegesen ujjakra szabott módon elérhető.

Az erősebb fizikai, mechanikai behatásokat is mindenképpen célszerű kivédeni. A bőrből készült nőies modellek értelemszerűen nem focizásra teremtettek. Ugyanakkor nem pusztán nívós alkalmak kísérőiként állhatnak helyt, hanem a szürke hétköznapokat is színesebbé, izgalmasabbá varázsolhatják. Mondjuk lépésenként. Minden egyes koppanás nyomán. Miközben az általuk biztosított komfort megingathatatlan, azaz a biztonságos járás egy percig sem szenvedhet csorbát.




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!