Világjáró

Forgó hotel Dubaiban

2 perc olvasás

A szolgáltatások minősége mellett, amikor szálláshelyet választunk, döntésünket legtöbbször az ár-érték arány, az elhelyezkedés, az időjárás és a helyi értékek befolyásolják.

forgó hotel medence

Az emberek többsége – különösen az a réteg, aki megengedheti magának, hogy rangos hotelekbe járjon – már kevés különleges szálláshellyel találkozik a világban. A legtöbb szállodában van büféreggeli, az ár tartalmazza a wellness részleg használatát, igény szerint masszázsokkal kényeztethetjük magunkat. Mindemellett van fitneszterem, közel van a városközpont és a bárban finomak a koktélok.

Miben tud még mindig érdekeset, újat mutatni a szállodaipar?

A legújabb őrület a tervezők, befektetők körében a forgó hotel. Horvátországban már van egy ilyen hotel, de sajnos még csak kevesen ismerik.

forgó hotel horvátország

A forgótorony tervei a dinamikus építészet legújabb fejlesztése, amely egy olyan elképzelt, jövőbeli szálláshely, amely az új, fejlett technológiának köszönhetően 1 nap alatt 1,3-szor fordul meg saját maga körül, anélkül, hogy ezt a benne tartózkodó emberek éreznék. Csak akkor lesz észrevehető a szálloda mozgása, ha mondjuk egy délutáni pihenő után kinézünk az ablakon, akkor már teljesen más kilátás tárul elénk a délelőtti látványhoz képest. Az elképzelés egy firenzei férfi, David Fisher nevéhez fűződik.

Hol épül majd forgóhotel? Hogy fog kinézni?

Nos, a kérdés hallatán valószínűleg mindenki valamelyik gazdag országra gondol. A válasz: Dubaiban. A különleges forgóhotelt 2020-ra tervezik elkészíteni, mely jelenleg a világ legnagyobb beruházása mind összegét, mind idejét tekintve. A szálloda megépítésére mindösszesen 20 hónapot terveznek szánni. Mindezt úgy akarják elérni, hogy előre legyártott, közel 40 m magas „légódarabokat” terveznek egymásra emelni. Az épület kb. 300 m magasságúra tervezik, benne 68 emelettel.

A forgó hotel alapja egy háromszög lesz, melynek közepén egy kör alakú rész fogja biztosítani a mozgást. Az épület egy felhőkarcoló lesz, aminek külsejét üveglapokkal tervezik kivitelezni. A nap fényében ezek a darabok csillogónak tűnnek majd, akár a gyémánt. Az egyes emeletek nemcsak együtt, hanem külön-külön is forgathatóra vannak tervezve, ami a szálloda külső szemlélőinek okoz majd feledhetetlen élményt.

Vélhetően nagyon magas áron lehet majd igénybe venni a szolgáltatásokat, melyeket a hotel tervez nyújtani, azonban egy biztos: különleges lesz, újat hoz majd a régi, már-már megszokott szállodákhoz képest.

forgó hotel

Mindemellett a torony úgynevezett ökotorony lesz, ami azt jelenti, hogy a benne lévő szélturbinák képesek lesznek ellátni a környező éttermek, irodák és boltok energiaellátását is. Ez úgy jöhet létre, hogy Dubaiban évente több mint 4000 órát fúj a szél.

Újdonságot hoz majd az is, hogy a szálloda sajátos technológiájának köszönhetően sokkal nagyobb terhelést képes majd elviselni, fokozottan földrengés-veszélyes zónában fekvő területen tervezik megépíteni. Megéri megnézni!




Kapcsolódó bejegyzések
Világjáró

Biztonságos és kényelmes utazás autóval

5 perc olvasás
Az autóval való utazás számos előnnyel jár, ami miatt még mindig sokan választják akár hosszabb utazásokra is. Autóval utazni biztonságos és kényelmes,…
Világjáró

Turbózd fel a kerékpárod!

4 perc olvasás
Végre itt a tartós jó idő, és bár még sokszor fúj hideg szél és az eső is gyakran lógatja a lábát, egyre…
Világjáró

Minden, amit a szlovén autópályamatricáról tudnod kell

4 perc olvasás
Szlovénia érthető módokon szerepel a legnépszerűbb külföldi országok listáján. Természetközeli úticélok, tengerpart, történelmi városok és kulturális programok várják az ide érkező turistákat….
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!