SzínesÉletmód

Kaposvári startup digitális egészségügyi alkalmazása nyert az Egyesült Királyságban

1 perc olvasás
Fotó: freepik/yanalaya

A brit kormány és néhány nagyvállalat támogatásával rendezett Tech Rocketship Awards Europe startupversenyen a magyar ALSAD Medical kategóriagyőztesként végzett a Tech for Health and Wellbeing (Technológia az egészségért és jó közérzetért) kategóriában.

A versenyre az európai országokból, valamint Izraelből több, mint 650-en neveztek. Összesen 24-en kerültek az elődöntőbe (kategóriánként hárman) ahol a zsűri kiválasztotta a 8 nyertest, akik a brit piaci terjeszkedésükhöz kapnak támogatást a Department of International Trade-től (a brit Külkereskedelmi Minisztérium). A nyertesek a szeptemberi London TechWeek-en is részt vesznek.

Az ALSAD Medical Magyarországon is elérhető szoftvere (www.vesebetegdieta.hu | www.diabeteszdieta.hu | www.dietaajanlas.hu) a krónikus betegeket (krónikus vesebetegség, 2-es típusú cukorbetegség) segíti, illetve azokat (elhízottak, helytelen életmódot folytatók), akiknél nagy valószínűséggel alakulhat ki cukor-vagy vesebetegség.

Az alkalmazás a napi egészségmenedzsmentet segíti: az étrend beállítása, tervezése és naplózása, az egészségi állapot és aktivitás követése okoseszközökkel. A felhasználó az állapotához illeszkedő, egyéni tájékoztatásban is részesül, kapcsolatba léphet dietetikussal, orvossal.

Mivel a probléma tömegeket érint, szükség van népegészségügyi szintű, digitálisan támogatott megoldásra, amit a brit startupverseny zsűrijének döntése is megerősített.




Kapcsolódó bejegyzések
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!