Életmód

Gyönyörű hajat szeretnél? Akkor ezeket az ételeket érdemes fogyasztanod

2 perc olvasás
Fotó: Pexels / Pixabay

Nemrég beszámoltunk arról, hogy az éppen fogyókúrázni készülők, milyen ételekkel érhetik el a kívánt eredményt. Most is élelmiszerekről lesz ugyan szó, viszont a fő szempont ezúttal hajunk egészsége és szépsége. 

Nos, a hajunkra legtöbben elég kényesek vagyunk és előszeretettel foglalkozunk vele túl sokat. Sütjük, göndörítjük, vasaljuk, festjük stb. Azonban ez akár súlyos károkat is okozhat, amit aztán krémekkel és gyógyszerekkel próbálunk helyreállítani.

Azzal nincsen baj, ha valaki tökéletes frizurára vágyik, és ezért színezi, vagy ilyen-olyan formában megváltoztatja, de ha emellett még arra is figyelünk, hogy a megfelelő élelmiszerekkel szebbé is tegyük hajunkat, na hát az lenne maga tökéletes kombó.

Mutatunk is néhány olyan ételt, ami segíthet!

Tojás

Töredezett hajvégeid vannak? Ajánlott akkor rendszeresen tojást, avokádót, vagy lazacot enni, mert ezek B7-vitamin (biotin) tartalmuk révén erősítik a törékeny hajat. Korábbi vizsgálatok alapján valószínűsíthető, hogy a szervezet B7-vitamin-hiánya összefüggésbe hozható a haj töredezésével.

Sovány vörös húsok és bab

Lehet nem tűnik csábítónak a hús+bab étrend, de a szépségért meg kell szenvedni. Viccelünk, persze figyeljünk oda hogy elég fehérjét vigyünk be a szervezetünkbe, de azért nem kell ezen a két ételen élni. Ugyanakkor a fent említett élelmiszerek magas cink- és vastartalmuk miatt szükségesek, előbbi az enzimek segítségére van a haj növekedésében, illetve regenerálásában.

Fotó: Pixabay

Halolaj

A hajunknak szüksége van az egészséges zsírsavakra, például az Omega-3, ami bizonyítottan elősegíti a gyorsabb hajnövekedést. Ezt akár kapszula formájában is szedhetjük, de az is sokat segít ha több lazacot és makrélát fogyasztasz.

És ha még további tippekre vágysz ajánljuk figyelmedbe Kárpáti Rebeka egy korábbi videóját, amiben titkos megoldásokat árul el saját tapasztalatai alapján.

 

 




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!