Divat

A legújabb hálószoba trendek 2022-ben

2 perc olvasás

Az elmúlt és jelen évek nehézségei után különösen fontossá vált, hogy az otthon egy nyugodt menedék legyen számunkra. A hálószobára ez különösen igaz, hiszen a lakásnak ezen pontján a legfontosabb, hogy feltöltődjünk és kiegyensúlyozottan térjünk vissza másnap a mindennapi teendőkhöz. No és persze, nem árt, ha a modern trendeket is figyelembe vesszük, így a nyugodtság mellett esztétikailag is feltölt a környezet. Nézzük, mire van ehhez szükség!

Színpompák és egyszínűség

Habár a 2010-es évek a color blockingról szóltak és a letisztultságról, most ezek új kabátba bújnak. A hálószoba textíliák esetében bátran merjünk használni az évszakokhoz illő, élénk színeket – a zöld, az okkersárga, a kék árnyalatai mind izgalmas, ám alapvetően megnyugtató és hangulatjavító árnyalataival a háló igazán kellemes légkört fog kapni. 

Magát a teret és a bútorokat viszont érdemes a semlegesebb árnyalatok terén összeválogatni. A fehéret felejtsük el! Helyette a bézs és a szürke árnyalatok csendes, ám békés ereje stabilitást fog adni a térnek, amibe a vibráló textilárnyalatok fognak energiát csempészni.

Csíkok mindenhol

Ha igazán dinamikus hangulatot akarunk teremteni, akkor érdemes próbálkozni a csíkokkal. Legyen szó vízszintesről, átlósról vagy függőlegesről, a számunkra kellemes árnyalatokkal és a megfelelő vastagságúakkal egy vagány dekorációt tudhatunk a magunkénak.

Amennyiben a falra azonnal nem mázolnánk fel harántfutó vonalakat, érdemesebb előbb a dekorelemeknél kísérletezni.

Geometria kombinációk

A hálószoba bútorok esetében érdemes nem mindenben egyforma formájú változatot venni. Merjünk kísérletezni egy kerek, pufi ülőkével, és közben helyezzünk a falra egy hasonló színvilágú, nonfiguratív festményt. Az élmény igazán sikkes lesz! A különböző alakzatok közt törekedjünk azért a szimplicitásra: kettő, legfeljebb három alakzat tükröződjön a szoba bútorain, amiket a kisebb dekorációkkal hangsúlyozzunk.

A fotó forrása:
Photographee.eu / Shutterstock.com

 




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!