Kultúra

A Béres csepp atyjáról készült, A FELTALÁLÓ című film mindenki számára örökérvényű üzenetet hordoz

2 perc olvasás

Az id. dr. Béres Józsefről, a Béres csepp megalkotójáról tavaly bemutatott, fordulatokban gazdag A feltaláló című alkotás üzenetével a jelenlegi nehéz helyzetben is erőt ad.

A filmet március 26-án este újra megnézheti a Duna Televízió csatornáján!
Ha kimondjuk: Béres, minden magyar ember ugyanarra gondol. A különleges cseppekre és annak megalkotójára, a legendás feltalálóra: id. dr. Béres Józsefre. Arra az emberre, aki bár hosszú utat járt be, élete során sok harcon ment keresztül, és sok küzdelmet vállalt, mindvégig kitartott a célja mellett, amely az emberek egészségének védelme és a gyógyítás volt. Ennek az elhivatottságnak és erőn felüli küzdelemnek állít emléket Gyöngyössy Bence A feltaláló című alkotása, melynek megható képkockáin keresztül nemcsak a híres magyar feltaláló életútjába, hanem a nevével egybeforrott legendás készítmény, a Béres csepp megszületésének történetébe is betekintést nyerhetünk.

Bár a film cselekménye a 60-70-es években játszódik, üzenete örökérvényű, és mindannyiunk számára erőt adhat ebben a nehéz időszakban is, amikor az egészségünk védelme, a hitünk megerősítése és az utolsó pillanatokig való kitartás mindennél fontosabb. Talán sosem voltak ennyire aktuálisak id. dr. Béres József – a filmben is felcsendülő – szavai:

“Csak azt tudnám minél többekkel megértetni: sokkal könnyebb az egészségünket megvédeni, mint betegségből felépülni.”

A feltaláló izgalmas, érzelmes, lebilincselő alkotás, időnként szatirikus humorral fűszerezve. A forgatókönyvet Béres Klára Cseppben az élet című könyve alapján Petényi Katalin, Gyöngyössy Bence és Kabay Barna Balázs Béla-díjas alkotók írták. Az id. dr. Béres Józsefet alakító, Jászai Mari-díjas Gáspár Tiboron kívül olyan kiváló színművészek láthatók a filmben, mint Huszárik Kata, Székely. B. Miklós, Hatházi András, Seress Zoltán, Für Anikó, Lukács Sándor, Trokán Péter, Bede-Fazekas Szabolcs, Oberfrank Pál és Trill Zsolt.

A film 2021. március 26-án este 22 óra 20 perctől látható a Duna Televízió csatornáján.

A Magyar Örökség Díjjal, Széchenyi-díjjal és Magyar Köztársasági Érdemrenddel is elismert id. dr. Béres József kutató 15 évvel ezelőtt pontosan ezen a napon, 86 éves korában hunyt el.

Előzetes a filmből:

[custom-related-posts title=”Ezeket olvastad már?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
KultúraSzínes

Szépségversenyek akkor és most – 1. rész

5 perc olvasás
A szépségversenyek eredete ugyan régebbi keletű, mint gondolnánk, mondhatni évszázadokkal ezelőtt már léteztek efféle megmérettetések, bár korántsem olyan formában, mint manapság. Az…
DivatKultúraSzínes

Egy pár lenyűgöző fotókat készített fekete gyermekekről

3 perc olvasás
A fényképezés nem csak egy kép létrehozásáról szól – a megfelelő kezekben az inspiráció eszközévé válhat, szemeket nyithat fel és falakat dönthet…
Kultúra

Élőben nézni, átélni és végigizgulni az igazi!

3 perc olvasás
Az élő közvetítések varázsa utánozhatatlan. Ennél már csak a személyes jelenlét az, ami többet adhat. S jelenleg erre minden esély meg is…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!