Életmód

Boldogságbonbonok napról napra – 2. rész

3 perc olvasás

Minden napnak megvan a maga ajándéka, ami örömet szerez, amiért hálás lehetsz, ami mosolyra késztet. Arra a nem kis feladatra vállalkoztunk, hogy összeszedjünk megannyi apró ötletet, tanácsot, mely abban segít, hogy megtaláld a boldogságodat – nap, mint nap. Hiszen a boldogságunk nem a körülményeinktől függ, hanem a hozzáállásunktól.

Egy kis önbizalom erősítő

Egyszerűen végy egy lapot és kezdd el felírni a jó tulajdonságaidat. Lehet, hogy egy kicsit nehéz lesz elkezdeni, és nem is az a cél, hogy percek alatt befejezd, sőt. Akár minden nap kiegészítheted a listádat azzal, ami eszedbe jut és persze mindazokat a célokat is feljegyezheted, amelyeket elértél, amikre büszke vagy. Segítséget is kérhetsz a szeretteidtől, barátaidtól: ez azért is hasznos lehet, hogy tudd, hogyan látnak téged mások.

Meg fogsz lepődni, milyen jót tesz mindez az önbizalmaddal, a hozzáállásoddal, ha mondjuk, minden reggel rápillantasz. Esetleg tedd ki a hűtőre, hogy még véletlenül se téveszd szem elől.

 

Reggeli tuning

Nagyon fontos, hogy legyenek céljaink az életünkben és ehhez legyen kellő motivációnk, és persze önbizalmunk. Gondold végig alaposan: mit szeretnél hát elérni és milyen szeretnél lenni. Hidd el és éld át mindezt, mintha már megtörtént volna veled. De nem csak a hosszú távú tervekkel van ez így, hanem már az egészen apró napi történésekkel is.

Ha mondjuk aznap egy nehéz tárgyalás/beszélgetés elé nézel, képzeld el előre, hogy hogyan fog zajlani, persze úgy, hogy minden úgy alakul, ahogyan szeretnéd. Higgy benne és úgy lépj ki aznap az ajtón, hogy márpedig sikerülni fog, amit elterveztél. És ha így lett, ne felejts el hálát adni érte. Többek közt erről is olvashattál az előző részben.

 

Halogatás az élet megrontója…

Mindig akad egy olyan tennivaló, vagy épp egy „nemszeretem” beszélgetés, amit csak halogatunk, mert tartunk tőle, vagy csak épp semmi kedvünk hozzá. Érdemes fontolóra venni azt a módszert, miszerint a napi teendőinket úgy sorakoztassuk fel, hogy kezdjük azzal, amihez leginkább nem fűlik a fogunk, vagyis nyeljük le a békát. Ha megtörtént, legyünk nagyon büszkék magunkra. Mindezek eredményeképpen a többi feladat már sokkal könnyebben lendületesebben fog menni.

Gondoljanak, amit akarnak!

Az ember ösztönösen szeretne megfelelni mindig és mindenhol, mert arra törekszik, hogy elfogadják és szeressék. Ugye, te nem esel ebbe a csapdába? Egyrészt mert ez egyszerűen lehetetlen, másrészt pedig miért is lenne muszáj megfelelned például a mindig negatív kolléganőnek, aki folyvást csak morog és egy mosoly nem hagyja el soha a száját?

Válaszd meg azoknak a körét, akiket tisztelsz illetve szeretsz és akik őszintén elismernek illetve szeretnek téged, és csak az ő véleményükre adj. Ez pontosan elég lesz ahhoz, hogy ne érezd magad rosszul a bőrödben, a többiek véleményét pedig hagyd figyelmen kívül. Lehet, hogy nem megy a dolog egyik napról a másikra, de megtanulható.

 

Ne mérgelődj mások miatt

Cikksorozatunk előző részében szó esett arról is, hogy próbáljuk a negatív érzelmeinket kordában tartani, sőt, száműzni. Így van ez akkor is, amikor feleslegesen morgunk mások szavai, tettei miatt, mert számunkra az adott dolog nem tetszik, mi másként csinálnánk, stb. Megtehetjük, hogy próbáljuk az illetőt észérvekkel jobb irányba terelni, de ha nem megy, akkor nem megy. Majd tanul a saját kárán, ha másképp nem is, ezért nem éri meg a saját lelki békénket felborítani.

Valahol olvastam egyszer, hogy „más hülyesége miatt bosszankodni annyi, mint emiatt saját magunkon bosszút állni.” Ugyan nem tudományos a megközelítés, de talán érdemes rajta elgondolkodni.




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!