Kultúra

“Self-made figura vagyok…” – Amang interjú

2 perc olvasás
Fotó: Amang

Ha valaki jó egy dologban, legyen szó munkáról vagy bármilyen művészetről, egy egész életet tud szentelni azon hobbijának, küldetésének. De mi van azokkal akik egyszerre 2-3 vagy akár még több lábon állnak és ki tudják maxolni minden téren a kreativitásukat? 

Ez a gondolatfelvetés most a zenei világba kalauzol el minket, egészen egy feltörekvő előadóig, Amang-ig. A sokoldalú zenész mesél nekünk a pandémia időszakáról, új tervekről, stílusról és sok minden másról is. Interjú.

– Nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a pandémiás időszak ellenére is mennyire sok helyen szerepelsz és ki sem látszol a stúdió munkából. Egy olyan sokszínű énekes, mint Te, hogyan kezdte el a zenei pályafutását? Mi volt az első ihletés, hogy zenélj?

A pandémiás időszak ellenére ugyanúgy teszem az összes dolgom, végzem a munkám, rengeteget vagyok úton önazonosen. Énekes, jógaoktató, jogi doktor és az Orosz Vodka-kultúra brand-arca vagyok. A sajtó figyelme nagyon megtisztelő, de ettől függetlenül is hasonlóképpen csinálnék mindent, self-made figura vagyok. A második AMANG nagylemez az INTÉRIEUR 7 dalai folyamatosan készülnek, határidő nincs, hisz csakúgy mint a BALANCE TRANS I.-II. debüt duplalemezem, ez is szerzői kiadásban jön ki nemsokára, és az összes streames oldalon is elérhető lesz. Az eddig elkészült dalok: Kashmir Transit, Árnyékom a faladon, Soul vibes, Mona mosolya, Bangkok hotelballada. Lélektudományos mátrix korlátkiugrás és határátlépés áll a centrumban, már ami a dalaim üzenetét érinti. Az összes zenét egyébként Gallai JOKER Bence producer írta, a szöveget pedig jómagam. Az első ihletés amúgy a bennem rejlő amang-rezgés volt, a gyökerek, származásom (apai ágon kurd vagyok) kulturális keveredései, maga az echte etno, meghát a spirituális érdeklődésem és a remény. A nevem is ezt jelenti.

– Több videokliped is megjelent már. Úgy hallottuk készülsz a zenekaroddal is, mire számíthat a nyáron majd Tőled a közönség? Hol találkozhatnak legközelebb Veled? 

Igen, nagyjából 15 igényes klip készült ezidáig a Németh KOBE Dániel vezette, ImagiCore stábbal karöltve, érdemes figyelni a YouTube csatornámat, sőt iratkozzon fel mindenki bátran, hisz folyamatosan jönnek az új infók a készülő lemez dalaibó. Szóval, ne legyen senki sem rest, ha igényes, mély tartalmú dalok hangulatában akar önismereti merüléseket végezni!

A zenekarom, az AMANG Band pedig nagy erőkkel dolgozik a próbateremben, rock-köntösben hozzuk a dalokat, ettől függetlenül, a popposabb számokkal szóló koncertjeim is lesznek országszerte, sőt külföldön is. A konkrét dátumok jelenleg is formálódnak.

– Aki ránéz egy fotódra vagy egy klipedet megtekinti, azonnal látja, hogy az öltözködésre is rendkívül sokat adsz. Mik a kedvenc hétköznapi viseleteid és melyek a színpadon a favoritok és miért?

Nem egy tudatos dolog ez, stylistom sincsen, sőt ösztönből jön minden magától, belülről, a testünk a legszebb és legdivatosabb gúnyánk, amely 0-24-ben szolgál minket, amíg itt vagyunk, szóval vigyázzunk rá meg egymásra!

Derűt, egészséget, belső igényt az igazi értékek felhozatalára!




Kapcsolódó bejegyzések
KultúraSzínes

Szépségversenyek akkor és most – 1. rész

5 perc olvasás
A szépségversenyek eredete ugyan régebbi keletű, mint gondolnánk, mondhatni évszázadokkal ezelőtt már léteztek efféle megmérettetések, bár korántsem olyan formában, mint manapság. Az…
DivatKultúraSzínes

Egy pár lenyűgöző fotókat készített fekete gyermekekről

3 perc olvasás
A fényképezés nem csak egy kép létrehozásáról szól – a megfelelő kezekben az inspiráció eszközévé válhat, szemeket nyithat fel és falakat dönthet…
Kultúra

Élőben nézni, átélni és végigizgulni az igazi!

3 perc olvasás
Az élő közvetítések varázsa utánozhatatlan. Ennél már csak a személyes jelenlét az, ami többet adhat. S jelenleg erre minden esély meg is…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!