Életmód

Boldogságbonbonok napról napra

3 perc olvasás

Manapság a felpörgetett életritmusunk, a megannyi feladat mellett egyre inkább vágyunk a jól megérdemelt pihenésre, vagy legalábbis arra, hogy csend és nyugalom vegyen körül bennünket. Azonban aligha tehetjük meg azt, hogy minden hétvégét wellness szállodák kényelmében vagy valami eldugott helyen töltsünk, távol a világ zajától. (Persze, amikor igen, érdemes előtte Utazás rovatunkat is felkeresni.)

A lényeg a lényeg, hogy igyekezzünk meglátni minden napban azt, ami szép, ami mosolyra késztet, ami jó, ne menjünk el szó nélkül az élet örömei mellett.

Ehhez szolgáltatunk most finomabbnál finomabb boldogságbonbonokat, fogyasszátok őket egészséggel minden nap!

Légy hálás!

Nagyon fontos, hogy légy hálás mindenért: egy jó szóért, egy kedves mosolyért, egy apró figyelmességért, és mindenért, ami aznap sikerült, ami megnevettetett, vagy mondjuk egy feszült pillanatért, amit ép bőrrel megúsztál.

A nap végén köszönetet mondhatsz a sorsnak, Istennek, az Univerzumnak, bárhogyan is nevezed. Vagy vezethetsz hálanaplót, melybe napról napra feljegyzed, mi minden szép dolog történt veled, amiért hálás lehetsz. És ez bizony egy öngerjesztő folyamat: minél inkább értékeled a pozitív dolgokat az életedben, annál több pozitív dolog bukkan fel az életedben.

Kezdd a reggelt egy széles mosollyal!

Még ha úgy is érzed, hogy fáradt, kialvatlan és nyűgös vagy, akkor is nézz a tükörbe, és ajándékozd meg magad egy nagy mosollyal. Hidd el, ahogy az ajkaidat mosolyra húzod, máris elindulnak a boldogsághormonok a testedben.

A következő lépés, ha a párodat/gyermekeidet/szeretteidet is így üdvözlöd, hidd el, a minta ragadós. Egy kis viccelődésből fakadó kiadós, közös nevetés pedig a legjobb gyógyír a reggeli morcosság és fáradtság ellen.

boldogságbonbonok-divatmagazin.hu
Légy figyelmes, kedves másokkal

Nem igényel túlzott megerőltetést néhány dicsérő szó (persze, csak ha úgy is gondolod), egy kis előzékenység, vagy ha felajánlod a segítségedet valakinek. Csupán arról van szó, hogy amit jó szívvel megtennél, adnál, támogatnál, azt tedd is meg, anélkül, hogy viszonzást várnál.

És a hab a tortán, hogy a viszonzás – bár lehet, hogy nem attól, akitől esetleg számítanál rá – előbb-utóbb meg is érkezik.

Fontos az egyensúly

Azt mondják, hogy ha nem volna esős és rossz idő, nem tudnánk értékelni a napfényt sem. De gondoljunk csak bele: ha minden sikerül, ha minden összevág, akkor az egy ideig feldob és inspirál, de egy idő után már nem tudnánk kellőképpen megbecsülni, és a motivációnk is egyre inkább apadna, unalmassá válna a tevékenységünk.

Meg kell találnunk a jót, bármi történjék is, ha mást nem, egy tapasztalatot biztosan nyerünk egy-egy balul elsült esemény kapcsán.

talald-meg-az-egyensulyt-divatmagazin.hu

Érzelmeid ura te magad vagy

Igyekezz száműzni életedből a negatív érzelmeket, a szomorúságot, a dühöt, az irigységet, a féltékenységet és még sorolhatnánk. Amellett, hogy az életkedvedet teljesen elveszik, a velük járó stressz teljesen lemerít. Érezted már, hogy egy érzelmi kirohanás után totálisan elfáradsz? És akkor nem beszélve arról, hogy ha tartósan utat engedsz ezeknek az emócióknak, előbb-utóbb valamilyen betegség formájában visszaköszönnek.

Egy későbbi cikkünkben erre még biztosan visszatérünk.

Tégy szűrőt a mondókádra!

Az előbbiekben említett érzelmekhez hasonlóan a panaszkodás és a pletykálkodás szintén olyanná tehetnek, mint az a bizonyos reklámbeli nyuszi, aki már nem tud dobolni: egyszóval lemerülsz.

A panaszkodással csak erősíted a negatív történéseket, és ugye, amibe több energiát fektetünk, az erőteljesebben is működik. Csoda ezek után, ha balszerencsés dolgok követik folyamatosan egymást?

A pletykálkodás pedig egy igen csúnya szokás, főleg ha valaki úgy teszi ezt, hogy nem járt utána az igazságnak. Ha baj van, mutassunk együttérzést, de hagyjuk meg mindenkinek a lehetőséget, hogy a saját boldogságának lehessen a kovácsa.

[custom-related-posts title=”Olvasd tovább tippjeinket!” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!