A húsvéti nagy étkezések előtt nem árt ha kicsit könnyedebb fogásokkal lepjük meg magunkat, párunkat vagy a családunkat.
Ehhez hoztam most néhány verziót, amikkel biztos, hogy sikered lesz az asztalnál. A következő krémes variációk mindegyike könnyen és egyszerűen elkészíthető, sőt, a legtöbb alapanyag valószínűleg azonnal megtalálható a hűtődben. Dömötör Brigitta receptjei.
Hagyományos tonhalkrém
- 1 konzerv tonhal
- Majonéz
- Citrom
A tonhalról leöntjük a levet majd egy tálban összekeverjük a majonézzel és pár csepp citrommal. A fanyar gyümölcs levét ne hagyd ki, ez hozza ki igazán a krém ízeit!
Kőrözött cottage cheese-ből
- 1 doboz Cottage Cheese
- Fél hagyma lereszelve
- 1 evőkanál édes piros paprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- Só, bors ízlés szerint
Ennél a finomságnál érdemes türelmesnek lennünk. Ha összekevertük a hozzávalókat bátran hagyjuk egy napig állni a kész krémet, így sokkal jobban összeérnek majd az ízek.
[custom-related-posts title=”Ezt se hagyd ki!” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]
Az “örök” klasszikus tojáskrém
- 6 darab egész tojás
- Majonéz
- Só, bors
- Lilahagyma
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, majd egy tálban villával összetörjük, hozzákeverjük a majonézt és a sót-borsot valamint a finomra vágott lilahagymát.
A kész krémeket friss kenyérrel (akár rozskenyérrel) és roppanós zöldségekkel tálaljuk!
Fogyasszátok egészséggel!
Kérjük kövess minket! Számodra csak egy kattintás,
de nekünk a világot jelenti! 🙂