Gasztro

Kevert csodadiós, a könnyed vasárnapi süti

1 perc olvasás

Szeretitek a diós sütit? És azt is, ha könnyedén és ripsz-ropsz készen van? 
Nos, egy ilyen remek recepttel ez nem is lesz másképp. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

1 pohár tejföl
1 pohár joghurt
1 pohár kristálycukor
1 pohár porcukor
 
2 pohár rétesliszt
2 pohár darált dió
2 mokkáskanál szódabikarbóna
 
a tepsi kikenéséhez margarin 
és a tetejére gyümölcs, magvak tetszés szerint

Elkészítés:

Keverj mindent jó össze egy mély tálban.
Kenj ki jó vastagon margarinnal egy közepes méretű, peremes
 tepsit, majd öntsd bele a tésztát.
A gyümölcsöt illetve a magvakat szórd a tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes erősségű lánggal 30 perc alatt készre sül.
Ha kihűlt, vágd hosszúkás szeletekre, vagy ahogy tetszik.  

Szórd meg porcukorral, de csokimázzal és tejszínhabbal is bevonhatod. 

És a sajttortát szeretitek?
New York-i sajttorta




Kapcsolódó bejegyzések
Gasztro

A híres-neves frankfurti leves - Variációk egy témára

3 perc olvasás
Igazán laktató levest tálalunk most fel, ráadásul több különböző köntösben. A változást jelentheti valamilyen hozzávaló, de akár az elkészítés módja is, akár…
ÉletmódGasztro

Vasbor készítése házilag

4 perc olvasás
A vashiány  – főleg, mi nők – tudjuk, hogy mennyire fontos, minden életkorban. Vannak, akik egész életükön át küzdenek a vele. A…
ÉletmódGasztro

Rózsás és alakbarát – ez a karfiol

5 perc olvasás
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a keresztesvirágú zöldségekfontosságát az étrendünkben, ide tartozik többek közt a karfiol is. Jellegzetes illata és esetleges emésztésre gyakorolt…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!