Színes

Munkahelyek, amik 2030-ra valószínűleg eltűnnek

2 perc olvasás
Fotó: Post Grad Problems

A világ felgyorsult, a modern technológiák pedig napról napra egyre csak terjednek, használatuk mindennapossá válik. Jogos tehát azoknak a félelme, akik jelenleg olyan munkakörben dolgoznak, amelyek különböző robotokkal, vagy egyéb rendszerekkel helyettesíthetők lennének. 

Elég csak most körbenézni, és elég az is ha csak egy hétköznapi példát említünk. Vannak gyógyszertárak, ahol robot karok veszik le a polcról a termékeket, teszik zacskóba, és adják át az eladónak, aki “csak” kiadja nekünk. Ha ez még nem lenne elég, a világ legnagyobb webshopja, az Amazon pedig nemrég bejelentette, hogy a leltározást a közeljövőben drónok fogják végezni. Ezzel több ezer raktáros pozíció szűnhet meg.

A Glamour nemrég egy cikkben összegyűjtötte azokat a munkákat, munkahelyeket, amik idővel szintén eltűnnek majd. Nézzük, 2030-ra milyen állások lesznek, amiket már gépek, alkalmazások vagy online szolgáltatások fognak végezni.

Utazási ügynök

Alig ha szorul magyarázatra ennek a miértje. Ha utazni szeretnénk ma már elég felmenni az internetre és könnyen, akár pár kattintással, válogathatunk a különböző utak között, nem mellesleg az ezzel foglalkozó oldalak még kedvezőbb ajánlatot is biztosítanak, mint az utazási irodák.

Postás

Tegyük szívünkre a kezünket, és valljuk be, mikor küldtünk utoljára képeslapot?! Régen, de ha még ez sem lenne elég indok, elég ha arra gondolunk, hogy hány számlánk, csekkünk jön e-mailen. Egyre több, igaz?

A Magyar Posta új alkalmazása, az iCsekk is egyre nagyobb teret hódít. Fotó: fintechzone.hu

Játékvezető

Egyre többet veszik igénybe, főleg foci mérkőzéseken, a videóbírót. A visszajátszott felvételek ugyanis képesek megerősíteni vagy megcáfolni egy hús-vér játékvezető ítéletét, így elképzelhető, hogy néhány év múlva nem látunk majd bírókat rohanni a játékosok között…és talán a szurkolók is kevesebbet fognak fújolni.

Gyorséttermi alkalmazott

A McDonald’s pár éve bevezette az önkiszolgáló rendelési rendszert, mely segítségével egy nagy monitoron választhatjuk ki, mit kérünk. Ami pedig még kényelmesebbé teszi mindezt, hogy a gépnél ki is fizethetjük az ételeket. Nem elképzelhetetlen, hogy ennek a rendszernek az elterjedése, megszüntetheti a gyorséttermi eladók munkáját.

Szerinted még milyen állások tűnhetnek el 2030-ra? Írd meg nekünk Facebook-kommentben!




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!