DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás

Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között, természete, hogy azt nagy becsben tartják és szorgosan ápolják – az idő múlásával pedig egyre erősebben fogalmazódik meg az a gondolat, hogy az életüket együtt szeretnék szeretetben tölteni.

Ha Te is éppen azon gondolkozol, hogy miként is kellene feltenni Kedvesednek a nagy kérdést, akkor biztosan elkezdtél már az eljegyzési gyűrűk között böngészni. Természetes, hogy szíved választottját egy különleges gyűrűvel szeretnéd meglepni: azonban a választás nem mindig könnyű.

Ebben a bejegyzésben most az eljegyzési gyűrű választásához hoztunk el néhány remek tanácsot, hogy biztosan a hozzá legjobban illő gyűrűvel lepd meg a párodat!

Miben rejlik az eljegyzési gyűrű különlegessége? Feil Róbert válaszol

Feil Róbert, a FEIL márka egyik alapító tagja, karrierje során rengeteg leendő vőlegénynek nyújtott segítséget a tökélete gyűrű kiválasztásában, vagy éppen megvalósításában egyedi tervezés során. Tapasztalatai alapján az eljegyzési gyűrű leginkább az alábbiak miatt lesz igazán különleges:

Az eljegyzési gyűrű az egyik legszebb ígéretet testesíti meg, ami nem más, mint az el nem múló szerelem. A gyűrűt az anyaga és a benne található drágakő miatt is értékes, viszont igazán felbecsülhetetlenné a boldogító “Igen!” fogja csak igazán tenni a leendő menyasszony számára.”

Mielőtt belevágnál: egy kis kutatómunka

Mielőtt még beleveted magad az eljegyzési gyűrűk ragyogó világába, érdemes néhány előkészületet tenned – a széles választék miatt előfordulhat, hogy kifejezetten nehéz dolgod lesz meghozni a döntést a megfelelő darab mellett. Ezt azonban ki tudod küszöbölni, ha az alábbiakra figyelsz!

Érdemes vetned egy pillantást a Kedvesed már meglévő ékszereire: milyen stílusú darabokat hord szívesen? Inkább a letisztult, visszafogottabb darabok dominálnak, vagy az extravagáns, sok-sok drágakővel kirakott modellek állnak közel a szívéhez?

Ha szemügyre veszed a párod stílusát, akkor egy sokkal pontosabb képet kaphatsz arról, hogy milyen is lehet számára az álomgyűrű, így pedig a választás hatékonyabban és gördülékenyebben mehet végbe.

Sárga, fehér, rozé… milyen legyen a gyűrű színe?

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen anyagból készült gyűrűt érdemes választani: eljegyzési gyűrű esetében tanácsos egy arany gyűrű mellett döntened, ugyanis az arany rendkívül jó kopásállósággal rendelkezik. Kedvesed a gyűrűt nap, mint nap hordani fogja, így nem elhanyagolható szempont a strapabíróság – ha egy igazán időtálló darabbal szeretnéd szíved választottját meglepni, akkor érdemes aranyból készült gyűrűt választanod.

Napjainkban már a klasszikus, sárga aranyból készült ékszerek mellett fehér arany, illetve rozé arany gyűrűkből is tudsz válogatni: ebben az esetben is érdemes szemügyre venned, hogy Kedvesed milyen ékszereket hord szívesen. Ha az eljegyzési gyűrű színe passzol a már meglévő ékszereihez, a meglepetés nemcsak szívből jövő lesz, hanem kifejezetten figyelmes gesztus is.

Abban az esetben, ha a párod nem hord ékszereket, vagy csak nagyon ritkán, érdemes a külső adottságait figyelembe venned: a hideg tónusú bőrszínhez a fehér arany ékszer kifejezetten csodálatosan illik, míg a meleg tónusokhoz a sárga és a rozé arany remek párosítás.

Milyen drágakő kerüljön a gyűrűbe?

Az eljegyzési gyűrűbe egy klasszikus választás a gyémánt, amivel biztosan nem lehet mellélőni. A gyémánt keménysége és időtállósága miatt az évek megpróbáltatásait kiválóan viseli, ráadásul ragyogásából sem veszít – akárcsak a szerelmetek.

Ha pedig egy igazán fenntartható és környezetbarát gyűrűvel szeretnél kedveskedni, akkor érdemes lehet egy pillantást vetned a mesterséges gyémántokra – ezek a drágakövek szerkezetükben megegyeznek a természetes gyémánttal, viszont nem bányásszák őket, hanem mesterségesen, laborban állítják az ékköveket elő. Ráadásul akár 50-70%-al olcsóbban is hozzájuthatsz a mesterséges gyémánthoz!

A gyémánton túl – kápráztasd el Kedvesed egy különleges drágakővel!

Napjainkban a különböző drágakövek – például a rubin, az opál, az ametiszt, vagy a zafír – egyre nagyobb teret nyernek az ékszerek és az eljegyzési gyűrűk világában is. Való igaz, hogy a gyémánt a hagyományos és klasszikus választás, azonban ha a Kedvesed számára van egy drágakő, ami fontos jelentéssel bír, akkor egy sokkal személyesebb választásnak bizonyulhat a gyűrűbe.

Ilyen drágakő lehet például a horoszkópjához vagy a születési hónapjához kapcsolódó kő – az ezotériában és számos hiedelem szerint a különböző kövek ráadásul egyedülálló üzenettel és szimbolikával is rendelkeznek.

Ha valamelyik drágakő olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amik a Kedvesedhez is közel állnak, érdemes olyan gyűrűvel feltenni a nagy kérdést, amiben az az adott drágakő tündököl – így az eljegyzés és az ékszer is sokkal bensőségesebb és személyesebb lesz.

Egyedi tervezés: a páratlanság csúcsa

Ha viszont egy igazán különleges gyűrűvel szeretnéd meglepni a párodat, lehetőséged van a FEIL-nél egyedi tervezés során megvalósítani azt a gyűrűt, amit Te megálmodtál a Kedvesednek.

Egy egyedi készítésű gyűrű esetében garantált, hogy olyan modellel csak a Te párod fog büszkélkedni egy életen át – lehetőséged van olyan gyűrűvel megkérni szerelmed kezét, ami pont ugyanolyan különleges, mint Ő.

A tervezés során először egy 3D-s, a virtuális térben forgatható modellt tudsz szemügyre venni az ékszerről, utána pedig a terv a javaslataid alapján finomításra kerül – amikor pedig elkészül a végleges dizájn, a darabot legyártjuk Neked. Ez után nincs más hátra, minthogy feltedd a várva várt kérdést szíved választottjának!

Válassz Te is FEIL eljegyzési gyűrűt!

A FEIL széles kínálatában lehetőséged van klasszikus, modern és igazán egyedülálló modellek közül válogatni, így szinte garantált, hogy megtaláld a párod számára a tökéletes gyűrűt!

Tapasztalt csapatunk a választásban végig a segítségedre lesz, miközben hasznos tanácsokkal látnak el Téged és exkluzív élményt nyújtanak a számodra. Amennyiben pedig egy modellünkön szeretnél módosítani, semmi akadálya – a fentebb említett egyedi tervezés során minden változtatás kivitelezhető!

Látogass el Te is a FEIL bemutatótermébe, ha egy igazán különleges ékszerrel szeretnéd megkérni a párod kezét!




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!