SzínesÉletmód

7 hiba, melyet elkövethetsz arcod szépsége ellen

4 perc olvasás

A mindennapi arcápolás, ahogy a nevében is benne van, fontos része a reggeli és esti rutinunknak. Vagy legalábbis kellene, hogy legyen, de van, hogy rohanunk, van, hogy éppen nincs hozzá kedvünk vagy türelmünk. Pedig a fiatalos arcbőr minden gondoskodást meghálál, nézzük, hogy mik azok a hibák, melyekkel árthatunk neki.

Ha nem hidratálod a bőröd

Megfelelő hidratációra minden korban szüksége van a bőrünknek. És ez a művelet független annak típusától is, vagyis nem csak a száraz bőr kiált tápláló krémért. Meglepő lehet, de zsíros arcbőr kialakulásának egyik oka is a vízhiány, mely ellen a bőr úgy védekezik, hogy faggyút termel. A hidratáló krém pedig nem csupán növeli a víztartalmat, és ezáltal élettelibbé varázsolja az arcunkat, hanem erősíti a bőr védekező képességét is a környezeti hatások ellen. Naponta kétszer, de legalább egyszer tápláld az arcbőröd a neki megfelelő krémmel, és a dekoltázsod is kaphat belőle.

Ha hidratálod, de előtte nem tisztítasz

Rendkívül fontos, hogy mielőtt bekrémezed az arcod, alaposan tisztítsd meg. Képzeld csak el, a nap végére mennyi szennyeződés gyűlhet fel a bőrödön, és erre kened a krémet, mintegy belemasszírozva a sok ártalmas piszkot és egyebet… Így mielőtt az éjszakai krémet felteszed, előtte használj arclemosót. És bizony reggel is. Igaz, hogy az éjszakai alvás közben vajmi kevés káros anyag érheti a bőrödet, viszont ekkor méregtelenítesz is, és a méreganyagok szépen kiülnek a bőröd felszínére. Ha nem távolítod el őket, akkor a krémmel megint csak belemasszírozod, amit persze, nem szeretnél.

Ha hidratálod, de nem a megfelelő krémmel

Mit is jelent a megfelelő krém? Egyrészt azt, hogy a bőrtípusodhoz illőt választasz. Az érzékeny bőrtípusúak a minél kevesebb színezéket és illatanyagot tartalmazó, minél természetesebb összetevőjű kencék közül válasszanak. A zsíros arcbőr pedig olyan krémet kíván, mely könnyű, nem tömíti el a pórusokat, mely állapot aztán pattanásokat idézhet elő.

A nem megfelelő jelentheti azt is, ha felcseréled a nappali és az éjszakai krémet. Nem véletlenül találták ki a hidratálók külön napszakra való típusait. A nappali krémet reggel, indulás előtt teszed fel: a jó minőségű kence tartalmaz fényvédőt is, és igyekszik megvédeni az arcodat a káros környezeti hatásoktól. Az éjszakai krémek pedig általában vastagabb, zsírosabb krémek, melyek táplálják a bőröd, miközben alszol.
És még valami: testápolót sem használunk az arcunk finom bőrére, nem véletlenül hívják testápolónak.

Ha nem hámlasztasz, radírozol rendszeresen

Az elhalt hámréteget hetente el kell távolítani az arcunkról, ennek hiányában a legfinomabb kérmek sem tudják végezni a dolgukat. Nem is feltétlenül kell durva szemcsés bőrradírt használni. Vannak olyan készítmények, melyeket elég pakolásként feltenni, és kis idő múlva lemosni, mely által a nemkívánt részecskék is távoznak a bőrfelszínről.
Viszont mi szeretjük a természetes alapanyagokat, ezért is ajánlunk is mindjárt házilag elkészíthető arcradírokat:

  • Egy kanál cukrot keverj el olívaolajban, vagy kevés citromlével és mézzel, kend fel, majd kis pihenő után mosd le.
  • Élesztőt tejjel vagy vízzel pépesre elkeverve szintén remek bőrradírt kapsz, mely a pattanásos bőrrel is csodát tehet.

Ha hámlasztasz, de utána nem tonizálsz

A bőrradír alkalmazásával felfrissítjük a bőrt, de a bőr pH-ja is változik, képletesen mondva “felkavarjuk az állóvizet.” A arcbőr egy kiadós hámlasztás után védtelenebbé válik és szüksége van arra, hogy egy kis arctonikkal áttöröljük, megnyugtassuk.

Ha nem bánsz finoman a bőröddel

Van az úgy, hogy a reggeli rohanásban csak tessék-lássék felkenjük a krémet, mert haladni kell. Sajnos ennek a bőrünk nem fog örülni, és ha dörgöljük, nem elég finom mozdulatokkal érintjük, akkor bizony hajlamos lesz megnyúlni, és ennél fogva hamarabb ráncosodni. Különösen igaz ez a szemkörnyékre, mely még kifejezettebben igényli a törődést, a finom mozdulatokat. Így érdemes a gyűrűsujjal felvinni a szemránckrémet, és finom ütögető mozdulatokkal belepaskolni a bőrbe. És hogy miért épp ezzel az ujjunkkal? Mert ezzel tudjuk a leglágyabban feltenni a krémet.

Ha nem hagysz elég időt arra, hogy beszívódjon az arckrém

Próbáld úgy ütemezni a reggeli teendőket, hogy az arckrém és az alapozó felvitele ne közvetlenül egymás után történjen. Kend be az arcodat, utána reggelizz meg, vagy öltöztesd fel a gyerkőcöt, etesd meg a kutyát, igyál egy kávét, stb. és csak utána tedd fel az alapozót. Hagyj időt arra, hogy a nappali krém beszívódhasson.

[custom-related-posts title=”További szépségtippekért kattints:” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!