Életmód

Néhány tudományos érv egy jó pohár bor mellett

2 perc olvasás

Időnként jólesik egy pohár bor. Van, aki egy fárasztó nap után keres benne enyhülést; van, aki a vörösbor egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt kortyol el egy keveset, és van olyan is, aki különleges alkalmakkor iszik meg egy pohárkával. Azon túl, hogy ismerjük az alkoholfogyasztás szabályait, nem árt, ha tudjuk, hogy a bor milyen hasznos is lehet a szervezetünknek.

vonzó1. Vonzóbbá tesz

Tudományos kutatások igazolták, hogy bizony egy pohár bor elfogyasztása után vonzóbbak lehetünk mások szemében. Ezzel összefüggésben egy kellemes vacsora mellé megivott ital növeli az önbizalmunkat is, és ugye, aki rendelkezik egyfajta egészséges önbecsüléssel, az máris könnyebben felkelti mások érdeklődését.
Azonban érdemes ennél a mennyiségnél maradni, mert előfordulhat, hogy a második vagy a többedik kör elkortyolása után már kevésbé leszünk népszerűek, valamint ha több önbizalomra szeretnénk szert tenni, azt megtehetjük más módon is.

diéta2. Segít a nem kívánt kilók eltüntetésében

A diétaguruk szinte kivétel nélkül tiltólistára teszik az alkoholféléket, mondván, hogy akadályozzák a súlyfelesleg leadását. Nem szeretnénk velük vitába keveredni, hiszen legjobb példa erre a sör, mely előbb-utóbb megereszkedett pocakot eredményezhet. Viszont a vörösborban található antioxidáns, az úgynevezett rezveratrol igenis segíthet a nem kívánt kilóktól való megszabadulásban, legalábbis a tanulmányok szerint.

agy3. Remekül tornáztatja az agyat

Nos, ezt sem gondoltuk volna, nemigaz? Hiszen, ha meghalljuk valahol, hogy agytorna, azonnal a fejszámolás, a keresztrejtvényfejtés, a sakk vagy éppen a kvízjátékok jutnak az eszünkbe.

Ezzel szemben a kutatások szerint egy pohár bor hatékonyabb ilyen szempontból, mint a matematikai számítások.

szívpanaszok4. Csökkentheti a szívelégtelenségek kockázatát

Ugyan a bor nem szerepel kiemelt szereplőként az egészséges innivalók listáján, azonban a vele kapcsolatos tanulmányok azt bizonyítják, hogy néhanapján egy pohárka vörösbor segít lecsökkenteni a szívbetegségek kialakulását, legyen az szívelégtelenség, angina vagy szívroham.

Nem mellesleg képes feljavítani a jó koleszterin mennyiségét is a vérben, mely megint csak szívünk egészségét támogatja.

mellrák5. A mellrák kialakulásának esélyét is leredukálhatja

Bizony, az előbb említett szívproblémák mellett az egyik leggyakoribb betegséggel szemben is felvértezhetjük magunkat.

Ismét a rezveratrol az a csodálatos anyag, mely a kutatások szerint segít fékezni a rákos sejtek burjánzását és leküzdheti a betegség rezisztens formáit.

idős bácsi6. Meghosszabbítja az életet

Nem kell ehhez tudományos kutatás, hogy elhiggyük, hiszen lépten-nyomon olvashatunk olyan interjúkat, melyek során idős embereket faggattak az életmódjukról, hogy miben látják a hosszú élet titkát.

És bizony szinte kivétel nélkül említik a napi egy, vagy heti néhány pohár vörösbor elfogyasztását az ebéd vagy a vacsora mellé. Kell ennél jobb bizonyíték?




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!