Életmód

Kézfiatalító tippek a természet erejével

1 perc olvasás

Az arc és a dekoltázs mellett a kézfej bőre is hűen tükrözi az életkorunkat, és ezért is fontos, hogy kezeink mindig megfelelően hidratáltak legyenek. Sajnos, a környezeti ártalmak szárazzá tehetik – télen még inkább, nyáron pedig a napfény jelent kockázatot -, de szerencsére remek módszerek vannak arra, hogy akár házilag is puhává varázsoljuk őket.

Mindez azért is lényeges, mert mostanság a kézfertőtlenítő gyakori használata is fokozott igénybevételnek teszi ki a kacsóinkat.

olívaolajAz olívaolaj és citromlé keveréke sokat segíthet, de ajánljuk a méz és glicerin 1:1 arányú elegyét is, pár csepp citrommal dúsítva.

Hasonlóképpen hasznos a paradicsomlé is: 1 dl-nyi mennyiséghez adjunk ugyanennyi glicerint és citromlevet. Miután alaposan megmostuk a keverékkel a kezünket, langyos vízzel öblítsük le.

Az olívaolaj jótékony hatását kamillateával is fokozhatjuk. A főzetet fél liter vízből és négy evőkanálnyi virágból készítsük el. Miután kihűlt, adjunk hozzá 1 dl olajat és merítsük bele a kezeinket a tálba 10 perc erejéig.

Ha éjszakára vastagon bekenjük a kezünket, és rá pamutkesztyűt húzunk, reggelre bársonyos bőr lesz a jutalmunk.

himalája-sóA Himalája-só áldásos hatását a kézbőrünk is megérezheti, ha 5-10 percre megpihentetjük egy liter vízben, melyben előtte feloldottunk egy csipetnyi sót.

Érdemes utána paraffinos kézkrémmel bekenni a kezeket.

 

A szilva is csodás bőrpuhító. Nincs más dolgunk, mint a gyümölcs felével áttörölni a kézfejünket, ügyelve, hogy a köröm körüli területeket se hagyjuk ki.
Ha nagyon száraz a bőrünk továbbra is, kérjünk speciális kezelést a manikűröstől.




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!