Színes

Home office: a legtöbben a járvány után is otthonról dolgoznának

1 perc olvasás
Fotó: Pixabay

A koronavírus-járvány alatt legalább heti egy napot otthonról dolgozók 96 százaléka szívesen folytatná ezt a gyakorlatot a járvány után is – közölte a Reacty Digital év eleji kutatási eredményeit.

Az ezer fős, reprezentatív mintán végzett felmérés szerint, a teljes- vagy részmunkaidős munkavállalók 37 százalékának volt lehetősége az otthoni munkavégzésre január végén. Főként Budapesten és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében terjedt el ez a lehetőség. Az értelmiségi munkakörben foglalkoztatottak harmada dolgozott folyamatosan távmunkában, míg a szakmunkásoknál 10 százalék volt ez az arány.

A kutatásból kiderült:

a jellemzően otthonról dolgozók az átlagnál kevésbé érzik stresszesnek a munkájukat. 32 százalékuk jelezte, hogy az egyáltalán nem megterhelő számára mentálisan, míg a home office lehetőségekkel nem rendelkezők esetében ez az arány csak 18 százalék.

Továbbá a megkérdezettek több mint fele bízik abban, hogy a koronavírus elleni oltások hatására nyárra már teljesen felszabadulhat az ország a korlátozások alól.

Azt azért tapasztalhatjuk, hogy a hirtelen jött munkahelyi környezetváltás még mindig problémákat szülhet. Hiszen nincsenek megfelelő eszközök, nem tudjuk kényelmessé tenni a munkaállomásunkat stb.

A Kívül Belül Boldogság igaz még a járvány előtt, de erre adott szuper ötleteket. A videóban kreatív ötleteket kaphattok, amik hatékonyabbá tehetik a home office-os hónapokat.




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!