Divat

Nagy visszatérők, merész formavilág és színek az idei divatban – 1. rész

3 perc olvasás

Noha a tavalyi év csendesebben telt a divatvilág számára, idén mintha fellélegezni látszana ez az iparág és úgy tűnik újra erőre kap. Komoly, merész és stílusos formatervek jelentek meg és az elmúlt évtizedek legmeghatározóbb elemei bukkantak fel újra: óriási kabátok és blézerek, táskák és hozzájuk passzoló maszkok uralták a divatheteket az utóbbi időben.

1. Válltömés és oversize kabátok, blézerek

Ki ne emlékezne a ’80-as évek töretlenül kitartó válltöméseire? Hordtuk blúz, pulóver, blézer vagy kabát alatt is, sőt cserélgethettük erre a célra készült dekoratív biztosítótűvel rögzítve azt. Megoszlanak a vélemények arról, hogy ki mennyire kedvelte vagy sem, viszont segített egy kicsit csalni a homokóra alak sziluettjének látszólagos elérésében, ha nem volt elég kifejező a vállvonalunk, vagy éppen a csípőnk lett egy picit szélesebb, mint ahogyan azt szeretnénk. És meglepő, vagy sem, de a férfidivatban is megjelent, a zakók és a szintén nagyra szabott kabátok esetén. Meghatározó színei idén a púderkék, a szénszürke és a semleges árnyalatok.

Válltömések, oversize kabátok

2. Fekete arcmaszkok

Ez az a kiegészítő, melyet egyelőre muszáj viselnünk, és a divatheteken felvonuló modellek arcát is ez takarta. A fekete szín, mint tudjuk, mindenhez és mindenkinek passzol, bármilyen öltözékhez és bármilyen alkalomra megfelel. Viszont egyedivé is teheted, ha stílusodhoz passzoló díszítő elemmel választod vagy olyan mintát nyomatsz rá, mely kifejezi az egyéniségedet. Egyes cégek azonnal meglátták a benne rejlő azonnal kivitelezhető, filléres reklámfelületet és dolgozóik számára logójukkal ellátott maszkokat gyártattak.
Erről is olvashatsz a következő cikkünkben: Átalakult volna a divat is a Covid hatására?

Az sem mindegy azért, hogy miből készül: a bőröd védelme érdekében olyan anyagút érdemes választanod, mely az időjárásnak is megfelel, illetve ha van rá mód, legyen légáteresztő, könnyű textilből.

3. Fejkendők, selyemkendők, sálak

A ’80-as évek évek mellett a ’60-70-es évek szintén meghatározó eleme is visszaköszön, fejkendők formájában. Ha úgy érzed, hogy hozzád kevésbé passzol, hordhatod a hajadban, a nyakadban, vagy a táskád kiegészítőjeként is. Viselheted a saját stílusod szerint akár áll alatt vagy a tarkódon megkötve, de Grace Kelly stílusában is, aki miután a haját befedte vele, a nyakán is körbetekerte a sálat és azután kötötte meg. Ami pedig a mintáját illeti, egyaránt divatosak a nagy virágosak, a bonyolult, nonfiguratív mintával ellátottak, de a feliratos változatok is.

Fejkendők

4. Kifinomult pasztell színek

A lágy pasztell árnyalatok mindig elegánsabbá teszik a megjelenésünket, és ez a színvilág tavaly óta továbbra is töretlenül jelen van. A tavasz és a nyár évszakához pedig kifejezetten jól illenek, gondoljunk csak a finom fagyiárnyalatokra: a mentazöldre, a karamellára, a vaníliára vagy épp az eper halvány rózsaszínjére.

Pasztellszínek

5. Sárga táskák minden mennyiségben

Továbbra is tartja magát a sárga szín, és ezalatt most már nem csupán a szinte egyeduralkodóvá vált mustársárgát értjük. Minden árnyalat divatosnak számít az idén, így minden szettünkhöz kiválaszthatjuk a megfelelőt, legyen az élénkebb vagy visszafogottabb sárga. Bátran kombinálhatjuk nyugodtan más színekkel is. Ami pedig a táska formáját illeti, szintén szabad a vásár, egyéniségünknek, az alkalomnak megfelelően bármilyen fazonúval trendi lehet az összhatás.

 

 




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!