Színes

Ma lenne 75 éves a Malév – videóval

2 perc olvasás

1946-ban ezen a napon alakult meg a Magyar-Szovjet Polgári Légiforgalmi Részvénytársaság, vagyis a Malév elődje, a Maszovlet. Az első menetrend szerinti járata október 15-én szállhatott fel Budaörsről, és utasai Debrecenbe utazhattak a HA-LIA lajtsromjelű géppel.

malev-plakat-divatmagazin.huA következő úticélok között Szombathely, Szeged és Győr is szerepelt. Egy-egy ilyen út alkalmával 21 személy lehetett a fedélzeten. A szóban forgó év végéig 1864 utast számlátak össze.

A következő néhény évben még 7 géppel bővült a flotta, és olyan városok is elérhetőek lettek még, mint Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Békéscsaba és Nyíregyháza, sőt nyaranta Siófok is.

A Malév létrejöttét ahhoz az 1954-es időponthoz köthetjük, amikor hazánk megvásárolta a szovjetek tulajdonrészét.

És aztán:

“A Malév működésének sajnálatos leállítását követően a cég hivatalos Facebook oldala is befejezi működését. Megtisztelő és hálás feladat volt a magyar nemzeti légitársaság közösségimédia-felületein dolgozni. Köszönjük több mint 23 ezer barátunk támogatását, kérdéseit, valamint konstruktív kritikáit. Reméljük, hogy olyan szeretettel gondoltok vissza a Malévre, mint ahogy mi gondolunk vissza egykori munkahelyünkre.

Minden jót és kellemes repülős élményeket kívánunk valamennyi kedves Barátunknak, Utasunknak.

Szeretettel:
A Malév Facebook Csapata”

A fenti bejegyzés a cég működésének 58. évében, 2012. február 12-én került fel a Malév hivatalos facebook oldalára, ez volt az utolsó üzenet az egyébként mai napig elérhető oldalon.

A Malév utolsó közforgalmi járata az MA745-ös Helsinki–Budapest útvonalon közlekedett, egy Boeing 737-es típusú repülőgéppel. A „közelkörzeti” légiforgalmi irányítástól a landolás előtt a pilóta “az utolsó Malév járat” nevében köszönte meg a több évtizednyi közös munkát.

Évente mintegy 3 millió utazót szálítottak a Malév gépei, 23 ezer járaton és amellett, hogy több, mint 2500 embernek adott munkát, 500 hazai vállalkozással állt üzleti kapcsolatban. Nemcsak az akkor még Ferihegyi Repülőtérről  – a későbbi Liszt Ferenc Repülőtér – szálltak fel gépek, hanem Sármellékről és a Debreceni nemzetközi repülőtérről is.

Egy felmérés szerint a 3. legpontosabb légitársaságnak számított a maga 84,8 százalékával.

Megszűnéséhez financiális okok vezettek.




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!