A sajtos pogácsa egy olyan süti, amit mindenki szeret, és amiből sohasem elég. És olyat senki más nem tud, mint a nagyi. De egy próbát mindenképp megér, ugye?
Hozzávalók
25 dkg lisztfél kocka margarin
15 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
fél csomag sütőpor
só
A tetejére:
2 tojásfehérje
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
Keverd el jól a vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval. Külön tálban elegyítsd össze a lisztet, a sütőport és a reszelt sajtot, majd add az előbbi masszához. Miután jól összegyúrtad, tedd be a hűtőbe és hagyd 2 órányit pihenni.
Az idő leteltével gyúrd át a tésztát, liszttel meghintett deszkán nyújtsd ki, és jöhet a pogácsaszaggató.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, tedd bele a pogikat, kend meg a tetejüket felvert tojásfehérjével és szórd meg reszelt sajttal, esetleg szezámmaggal.
Közepesen forró sütőben kb. negyedóra alatt megsül. Akkor van kész, ha a teteje is szépen megpirult.
[custom-related-posts title=”Sütnél valami édeset is?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]
Kérjük kövess minket! Számodra csak egy kattintás,
de nekünk a világot jelenti! 🙂