Gasztro

Sajtos pogácsa nagyi konyhájából

1 perc olvasás

A sajtos pogácsa egy olyan süti, amit mindenki szeret, és amiből sohasem elég. És olyat senki más nem tud, mint a nagyi. De egy próbát mindenképp megér, ugye?

Hozzávalók

25 dkg lisztfél kocka margarin
15 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
fél csomag sütőpor

A tetejére:

2 tojásfehérje
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Keverd el jól a vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval. Külön tálban elegyítsd össze a lisztet, a sütőport és a reszelt sajtot, majd add az előbbi masszához. Miután jól összegyúrtad, tedd be a hűtőbe és hagyd 2 órányit pihenni.
Az idő leteltével gyúrd át a tésztát, liszttel meghintett deszkán nyújtsd ki, és jöhet a pogácsaszaggató.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, tedd bele a pogikat, kend meg a tetejüket felvert tojásfehérjével és szórd meg reszelt sajttal, esetleg szezámmaggal.
Közepesen forró sütőben kb. negyedóra alatt megsül. Akkor van kész, ha a teteje is szépen megpirult.

[custom-related-posts title=”Sütnél valami édeset is?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Gasztro

A híres-neves frankfurti leves - Variációk egy témára

3 perc olvasás
Igazán laktató levest tálalunk most fel, ráadásul több különböző köntösben. A változást jelentheti valamilyen hozzávaló, de akár az elkészítés módja is, akár…
ÉletmódGasztro

Vasbor készítése házilag

4 perc olvasás
A vashiány  – főleg, mi nők – tudjuk, hogy mennyire fontos, minden életkorban. Vannak, akik egész életükön át küzdenek a vele. A…
ÉletmódGasztro

Rózsás és alakbarát – ez a karfiol

5 perc olvasás
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a keresztesvirágú zöldségekfontosságát az étrendünkben, ide tartozik többek közt a karfiol is. Jellegzetes illata és esetleges emésztésre gyakorolt…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!