Ahogy egyre szebb az idő, úgy mi is egyre jobban kívánjuk a zöldséges ételeket, mindeközben pedig vágyunk még a jól bejáratott ízekre is. Ezt a kettőt kombináltam a következő ételnél, és megszületett a tökéletes végeredmény. Dömötör Brigitta receptje!
Ha készen állsz, kezdhetjük is ígérem gyors, könnyű és közben ínycsiklandó főételt sikerül majd az asztalra varázsolnod. A végén pedig még egy kis extrával is feldobhatod!
Hozzávalók (4 főre):
- 300g csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- 200ml tejszín
- 50g vaj
- 2 maréknyi friss spenót
- 250g Teljes kiőrlésű penne
- Ízlés szerint pár szem kesudió
[custom-related-posts title=”Csak néhány perced van?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]
Elkészítés:
A penne tésztát lobogó vízben készre főzzük. A csirkét kockára vágjuk és olívaolajon ropogósra sütjük, majd egy tálba kiszedjük. Vajon egészben pirítjuk a fokhagymát majd rádobjuk a megtisztított spenótot, kavarunk rajta egyet míg a spenót összeesik majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk-borsozzuk, majd ha elérte a megfelelő sűrűségét, beledobjuk a már kész csirkénket.
A végén jöhet egy kis kreativitás. A tippem, hogy szórj rá néhány kesudiót, meglepődsz majd, milyen jól passzol hozzá.
Fogyasszátok egészséggel!
Kérjük kövess minket! Számodra csak egy kattintás,
de nekünk a világot jelenti! 🙂