Divat

Hajfestékek típusai és a neked megfelelőek

3 perc olvasás

Akár esztétikai okokból szeretnéd befesteni a hajad – fehér hajszálak kezdenek megjelenni és elfedni szeretnéd ezeket – vagy egyszerűen csak változtatni akarsz, mivel úgy érzed, szükséged van valami újdonságra az életben, akkor tudnod kell, hogy létezik legalább egy festék, amely megfelel igényeidnek.

 

Attól függően, hogy mit szeretnél, többféle típus közül választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet: ammóniamentes hajfesték, félpermanens hajfesték, permanens hajfesték stb. Fedezd fel ezek előnyeit és hátrányait:

Hajfesték típusok

Létezik egy olyan előítélet, hogy a hajfesték égeti a hajat, viszont tudnod kell, hogy ez a múltban is nagy valószínűséggel megtörténhetett. Ennek ellenére most, a technológia és a kémia fejlődésével a hajfestékekben lévő anyagok sokkal barátságosabbak a fejbőrrel és a hajhosszakkal szemben.

1. Ammóniamentes hajfesték

Abban az esetben, ha ennek ellenére megrémít az ammóniát tartalmazó festék használatának ötlete, akkor tudnod kell, hogy a piacon ammóniamentes festékeket is találhatsz.

Sőt, most már sok ammóniamentes színezékhez is hozzájuthatunk különböző professzionális termékcsaládokból, amelyekre számíthat a fehér tincsek befedésében, vagy esetleg a színének megváltoztatásában egy olyanra, amely akár jobban is reprezentálja Önt. .

Ez a típusú festék csillogóvá és vitalitással telivé varázsolja a hajat.

2. Félpermanens hajfesték

Megeshet, hogy nem mindig vagy biztos egy szín számodra való megfelelőségében, vagy csak gyakrabban szeretnél színt váltani, de nem szeretnéd károsítani a hajadat ennek havonta vagy kéthavonta való festésével.

Ebben az esetben, a félpermanens festék a legmegfelelőbb számodra, mivel ez 4 és 12 mosás között eltarthat. Ez sem tartalmaz ammóniát és színezőfesték megnevezés alatt is ismert.

Előnyei a hajon való rövid élettartam, lehetőséget kínálva arra, hogy bármikor felfrissítsd a színt; semmilyen módon nem károsítja a hajat; és természetes megjelenést kölcsönöz neki.

Hajfestékek típusai

Hajfestékek típusai

Ha mégis megszeretnéd hosszabbítani a festék élettartamát a hajadon, nyugodtan használhatsz a kiválasztott színhez kapcsolódó kezeléseket vagy ápolószereket, így ha esetleg elbűvölt egy szín, akkor több időn keresztül élvezheted azt a hajon, gondmentesen.

3. Demi-permanens hajfesték

Ne keverd össze ezt a festéket a fenti sorokban megemlített félpermanens festékkel!

A demi-permanens hajfesték legfőbb célja általában a természetes hajszín, illetve eredeti tónusok kihangsúlyozása, az árnyalat megváltoztatása – de nem radikális módon – vagy a szín csillogóbbá varázslása.

Kiválaszthatod krémes vagy folyékony változatban, és olyan gyengéd változtatásokat hajthatsz végre, amelyek nem sokkolják a körülötted lévőket.

4. Permanens hajfesték

Valószínűleg ez a legismertebb típusú festék az összes közül, mivel elsősorban az előbb-utóbb megjelenő fehér hajszálak elrejtésére szolgál.

Annak érdekében, hogy ez a megfelelő módon hasson, ez a festék megváltoztatja a haj szerkezetét, és kölcsönhatásba lép a természetes pigmenttel, hogy maximalizálja hatását és akár 4-6 hétig tarthasson a hajadon.

Hatásának meghosszabítása érdekében viszont, befestheted csak a kinőtt gyökereket és hosszabb ideig élvezheted a maradék színt.

Mivel ez már az online és offline szaküzletekben is megtalálható, biztos lehetsz benne, hogy nem fogja úgy károsítani vagy “égetni” a hajat, mint néhány évtizeddel ezelőtt.

Most, hogy oly sok professzionális festék létezik, amelyek egy ideig csak szépségszalonokban voltak jelen, már nincs mentséged arra, hogy ne úgy nézz ki, ahogyan csak szeretnéd.

Kellő gyakorlottsággal vagy akár kézügyességgel is közvetlenül otthonodból festheted a hajadat, anélkül, hogy a forgalomban kellene töltönöd az idődet. Ha félsz saját magad elvégezni ezt az eljárást, mindig fennáll a lehetőséged arra, hogy valaki segítségét kérd, amíg meg nem szokod ezt a procedúrát.

A hajfestés minőségi termékekkel sokkal könnyebbé vált, így válassz a magadba fektetés mellett.

 

 




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!