Színes

Tudtad? Van egy cég, ahol a dolgozók dönthetnek egymás fizetéséről

1 perc olvasás
Fotó: Fauxels // Pexels

Az argentin 10Pines szoftvercég teljesen átalakította az eddig ismert alkalmazotti díjazást. Náluk nem a főnök(ök), hanem a dolgozók döntik el, ki-mennyi fizetést kapjon. 

Hogy ez vajon egy álommeló-e így, vagy épp ellenkezőleg, azt mindjárt kiderítjük.

Furcsa elképzelni, hogy ez alapján kapjuk a fizetésünket, ám egy argentin szoftvercég beveztette ezt a módszert, aminek révén szeretne hatékonyabbá, átláthatóbbá és demokratikusabbá válni. – írja a BBC cikke alapján az Origo.

Egyébként zárójelben nem holmi kezdő cégről beszélünk. A 85 alkalmazottal büszkélkedhető vállalat olyan nevekkel dolgozott együtt már, mint a Burger King vagy a Starbucks.

A fizetésekről évente háromszor döntenek az argentin cég értékesítői találkozóin, amelyen mindenki részt vesz, kivéve az új alkalmazottak. A dolgozók  előállhatnak, ha úgy érzik, hogy jogosultak lennének a fizetésemelésre, amit aztán közösen megvitatnak és eldöntik, hogy kinek milyen bére legyen.

A rendszer állítólag remekül működik, és mindenki elégedett. A módszer hatékonyságának a kulcsa, hogy a munkatársak tisztában legyenek azzal, hogy az egyenlőség nem ugyanaz, mint az igazságosság.

[custom-related-posts title=”Visszarepülünk néhány napot!” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!