Színes

Modernitás VS klasszikus lakberendezés – hová tart a trend?

2 perc olvasás

Manapság úgy tűnik, mintha a modern stílusosság és a klasszikus értékek hadban állnának egymással. Vagy-vagy. Vagy ilyen a nappali, vagy olyan. De mi van akkor, ha az “is-is” variáció is választható? Mi történik akkor, ha az eklektikusan összeválogatott bútorok kifejezetten jól mutatnak? A 2022-es esztendő a sokszínűség éve a divatban. Márpedig ez a fajta árnyaltság természetesen a bútorok világát sem kerüli el! Szóval ideje elővenni a palettát és újraszínezni a lakás hangulatát!

Praktikum VS esztétikum?

Még valami, amiben valójában nem kell döntést hozni. Nincs olyan, hogy hasznosság vagy szépség. Ha bármelyik hiányzik, akkor borítékolható az elégedetlenség. A kanapé például akkor tökéletes, ha egyrészt kellő komfortot biztosít a jelenléte, másrészt a szemeket is kényezteti. Egyik sem nélkülözhető a kerek egészből.

A színvilág kiválasztása érdekes és izgalmas feladat, és ildomos az adott helyiség meglévő hangulatához és színeihez igazítani. Kivéve persze, ha a cél valami hajmeresztően más, különleges stílus megalkotása. Néha a nagy kontrasztok azok, amik a leglátványosabb változásokat teremtik, úgyhogy egy kis merészséggel teljesen új köntösbe öltöztethetőek a megszokott terek.

A választás előtt az egyéni célokat mindenképpen fontos alaposan körbejárni és letisztázni. Ha például nem ritka, hogy vendégek maradnak éjszakára és a kanapé, mint heverő funkcionál, ezekben az esetekben a kinézeten túl lényeges szempont a kényelem, ami nem szenvedhet csorbát a látvány rovására. Ellenben, ha szimplán tévézésről vagy mondjuk családi társasozásról van szó, akkor nem ugyanazok az elsődleges szempontok, mint az előbbi példánál.

Rend a lelke mindennek?

Rend és trend, egyaránt! Ami ráadásul nem csupán a berendezési tárgyak milyenségében nyilvánulhat meg, hanem a pakolásban is! Nem mindegy, hogy a holmik szerteszéjjel várják a jobb sorsukat, vagy történetesen a stílusos komódok közül az egyik szolgál megoldásként erre, az egyébként kényes kérdésre. Miért is ne társulhatna újfent az esztétikussághoz, az átláthatósághoz, az egyszerűséghez nagyszerű szépség és kellem? Árnyalatok tekintetében az érintett helyiség színei mindenképpen dominánsak, jó ötlet őket közös nevezőre hozni. A visszafogott, letisztult formavilágon túl extrémebb kivitelű darabok is beszerezhetőek. Szóval garantáltan nem létezik lehetetlen ezen a téren, legfeljebb csak olyan álmok akadnak, amik megvalósításra vártak – eddig!

A fotó forrása: Photographee.eu / Shutterstock.com




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!