Színes

A szépség sztereotípiája – Művészi portrék

1 perc olvasás

Michal Zahornacky új projektjében, a “Curves” címet viselő fotósorozatban a portréfotózás egy másik, eredeti megjelenését mutatja be. Túlmutat a klasszikus szépségen, és előnyben részesíti a fényképezett modell absztrakt művészeti képét. A fotós igyekezett eltorzítani a forma tökéletes szimmetriáját, hogy a végső portré elsőre absztrakt festménynek tűnjön.

Újabb és elvont fotóötleteiben megkérdőjelezte a néző esztétikafelfogását, és arra buzdít minket, hogy az absztrakt tökéletlenségben találjuk meg a szépséget, ami olyan egyedi és ritka a jelenlegi médiában.

A kép görbületét a víz fizikai tulajdonságainak felhasználásával érjük el. Minden víz felszíne ívelt. A mozgásban lévő víz szabálytalan íveket hoz létre az objektumon. Mozoghat, görbülhet, tükröződhet.

Kreatív ötleteivel megtöri a tökéletességet, és egyedi, absztrakt víz alatti portrékat készít, hogy megmutassa, hogy a tökéletlenség is lehet szép. Híres és modern festők inspirálták, akik gyönyörű festményeket készítenek, és nem félnek megszegni a klasszikus portrészabályokat. Ezt szerette volna bevinni a víz alatti fotósorozatába.

“Izgalmat találok az alkotási folyamatban, hiszen a vízgörbület lehetőségei végtelenek.”

A projekt 2. helyezést ért el a 2019-es FineArt Photography Awards absztrakt kategóriában. A fényképeket a Vogue magazin is lehozta a Best of és a Nap fotója galériájában is.

portré

portréfotó


A művész instagramját itt éritek el.

- Boredpanda


Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!

×
Divat

Barangolás egy színpompás világban, India mesés öltözékei között - 1. rész (Indiai divat)