Színes

Munkahelyek, ahol már nem lesz kötelező a magassarkú viselése

2 perc olvasás

A kanadai Brit Columbia tartományban született meg a rendelet, miszerint egyes munkahelyeken a korábbi dressz kód nem méltányos a nőkkel szemben, amennyiben a magassarkú cipő alapvető előírás.

Az említett kanadai tartományban – és persze mindenütt másutt is, ahol kötelező az üzleties megjelenés – a munkáltatók úgy vélik, hogy a professzionális munkavégzéshez illetve a cég imázsához is hozzátartozik az elegáns lábbeli viselése.

Christy Clark miniszterelnök asszony felülvizsgálta mindezt: véleménye szerint az előírás diszkriminatív, ezen felül egyáltalán nem biztonságos. Kifejtette, hogy a hölgyek ilyen módon sokkal inkább ki vannak téve annak, hogy elveszítve egyensúlyukat elessenek, vagy éppen elcsússzanak. Nem beszélve azokról a lábat ért deformitásokról, a krónikus láb- és hátfájdalmakról, melyek egyértelműen a kecses cipők viselésének tudhatók be.

Összegzésében kitért arra is, hogy nem csupán munkavédelmi szempontból veszélyes a magassarkú, de kötelezővé tétele diszkriminatív is a nőkkel szemben.

A kormány új szabályozása szerint a nőknek olyan lábbelit kell a munkahelyükön viselniük, mely számukra kényelmes, és amelyben a feladataikat mindenfajta veszélyérzet nélkül, biztonságosan el tudják látni. Ezen irányelvek várhatóan április végén lépnek majd érvénybe, melyet a munkaügyi miniszter asszony, Shirley Bond is aláírt.

Az ötlet amúgy nem egyik pillanatról a másikra született: egy hónappal korábban a helyi Zöld Párt vezetője, Andrew Weaver – bizony, egy férfi! – indítványozta a rendelet módosítását, arra hivatkozva, hogy ne legyenek a nemek közt öltözködésbeli megkülönböztetések.

Ezenkívül hasonló kezdeményezés történt – nagyjából ezzel egy időben – több, mint húsz étteremlánc esetében is, ahol eltörölték a pincérnőkre vonatkozó öltözködési szabályokat, melyekben miniszoknyát és hasonlóképp, magassarkú cipőt írtak elő.

Ha a Te munkahelyeden előírás és/vagy szereted a tűsarkút, íme néhány ötlet, hogyan könnyíthető meg a viselése: Könnyed léptek magassarkúban is




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!