Színes

Ilyenek lesznek az új ötforintosok

1 perc olvasás
Fotó: AzÜzlet

Február elején egy pályázat keretein belül lehetett ötleteket beküldeni a Magyar Nemzeti Bankhoz, hogy milyen legyen az új ötforintos. Megvan a győztes!

Az új, különleges öt forintos érme augusztus 1-től kerül bevezetésre, melynek megjelenéséről közönségszavazást indítottak. Így bárki dönthetett, vagy javaslatot tehetett arról, hogy nézzen ki az emlékkiadvány.

Az MNB az új érme hat változatának egyidejű kibocsátását valósítja meg. Mindezt oly módon, hogy az érmék tematikus oldala a forint szó egy-egy betűjét jelenítse meg. Az érméket egymás mellé helyezve olvasható össze a FORINT szó.

 

Az új ötforintosok

A győztes március 4-én jelentették be. Gyúró Mónika tervén hat pénzérméből ki lehet rakni a jegybank központi épületét, és persze a szót, amit 75 éve kimondunk ha pénzről beszélünk.

Szerencsére valószínűleg nem sokat kell vadásznunk ahhoz, hogy meglegyen az emlékív. Az MTI tájékoztatása szerint a Nemzeti Bank betűnként 2-2 millió, azaz összesen 12 millió darab érmét tervez forgalomba hozni.

Érdekel a forint története? Találtunk egy videót, ami részletesen beszámol minden tudnivalóról.

[custom-related-posts title=”Ha jó pár ötforintos keresnél…” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!