Életmód

Minden csak rajtad múlik! – tanmese a lehetőségekről

2 perc olvasás

„Egy kisfiú előtt megjelent egy angyal, és nagy szeretettel közölte, hogy boldog élete lesz. Jómódú és köztiszteletben álló ember lesz, a városban mindenki ismerni és tisztelni fogja. Lesz szép, szerető és szeretetreméltó felesége, és szép nagy családja. Élete végén, a szerettei körében fog meghalni.

Aztán teltek az évek, évtizedek, de nem látszott teljesülni semmi sem abból, amit az angyal ígért. A fiúcska felnőtt, megöregedett, de szegény maradt, és egyedül élt. Elérkezett az utolsó órája, egyedül feküdt nyomorúságos kis szobájában a betegágyában, amikor újra megjelent az angyal, akivel gyermekként találkozott. Nagy szeretettel közelített felé, de a férfi szemrehányóan fordult hozzá:

— Becsaptál! Gyermekkoromban azt ígérted, hogy gazdag leszek és köztiszteletben álló, lesz szép feleségem és nagy családom, és a szeretteim körében fogok meghalni! Nézz körül! Semmi sem teljesült az ígéreteidből!

Erre az angyal azt válaszolta: nem hazudtam Neked.

Emlékezz vissza arra az időre, amikor egy találmányt forgattál a fejedben. Végül nem mertél hozzákezdeni a kidolgozásához és hasznosításához, mert féltél a kudarctól. Egy barátodnak elmondtad az ötletet. Most Ő a város leggazdagabb embere.

Emlékezz vissza arra, amikor az egyik bálon annyira megtetszett egy fiatal lány. Olyan szép volt, hogy nem is mertél odamenni és felkérni táncolni, mert féltél az elutasítástól. Pedig Te is tetszettél annak a lánynak, és sokáig várt rá, hogy felkérd. Végül egy ismerősöd kérte fel, majd udvarolni kezdett neki, és azóta szép családjuk van.

Aztán emlékezz vissza a tűzvészre a városban. Otthon ültél, és késztetést éreztél, hogy menj, segíts az embereken, ments meg másokat, akiknek ég a háza, akik bajban vannak. Aztán eszedbe jutott, hogy bizonyára lesznek olyanok, akik kihasználva a káoszt, fosztogatni kezdenek, féltél, hogy a házadba is betörnek, és megrabolnak. Ezért inkább otthon maradtál. Ha akkor hallgatsz a megérzésedre, sok embert megmentettél volna, és híre ment volna a bátorságodnak és önfeláldozó, hősies magatartásodnak. Ma a városban mindenki ismerne és tisztelne ezért.

Drága barátom, az ígéretem valójában azt tartalmazta, hogy az elmondottak elérésére meglesz a lehetőséged az életben. Azt nem ígérhettem, hogy ezeket a lehetőségeket ki is fogod használni, mert ez csakis rajtad múlt.”

[custom-related-posts title=”Olvastad már?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!