SzínesÉletmód

Szinglik figyelem: itt lakik a legtöbb egyedülálló Magyarországon

1 perc olvasás

Mindenki keresi az igazit. Valaki alkalmazásokon keresztül, valaki pedig esküszik a személyes “rátalálásra”. Na, de persze nem mindegy hogy hol?!

Ezt egy friss kutatás is alátámasztja, mely számokká tette azt a felvetést, hogy hol él a legtöbb szinglik az országon belül. Mi több, az is kiderül, hogy férfiak vagy nők vannak többségben, ha egyedülállókról van szó.

A magyar szinglik többsége férfi, a 20-39 éves szinglik zöme Budapesten él,

de magas az arányuk Debrecenben, Szegeden és Pécsett is – írta keddi számában a Népszava Rövid Irén szociológus, az első magyar településszintű szinglitérkép készítőjének kutatására hivatkozva.

A 2001-es és 2011-es népszámlás, valamint a háztartások 10 százalékos mintáját felölelő 2016-os mikrocenzus nem tartalmaz adatokat arra vonatkozóan, hogy a szinglilét kényszer vagy választott életmód, így erre ő sem tud választ adni.

A lap kiemelte, hogy a 2016. évi mikrocenzus adatai szerint a párkapcsolaton alapuló háztartások aránya 2011 után emelkedett, míg az egyszemélyeseké csökkent, de még így is tízből három háztartás egyszemélyes volt.

[custom-related-posts title=”Olvass tovább!” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!