Színes

Napi cuki: jávorantilop született a debreceni állatkertben

1 perc olvasás

Ismét jávorantilop született a Debrecenben, ezzel kilencre bővült a helyi állatkert antilopcsordája – közölte az intézmény vezetője kedden az MTI-vel.

Nagy Gergely Sándor azt írta, az április 11-én született életerős kis nőstény borjú már kíváncsian ismerkedik társaival az Afrika-panoráma kifutóban, ahol a látogatók is megtekinthetik a kilenctagú antilopcsapatot.

“Hazánkban a jávorantilop igazi állatkerti ritkaságnak számít: csak Győrött és Debrecenben látható, az utóbbi intézményben viszont évről évre új utódokkal bővül a csorda”

– jelezte az igazgató.

Az Afrika déli és keleti szavannáin őshonos jávorantilop (Taurotragus oryx) a második legnagyobb ma élő antilopfaj, a kifejlett bikák akár a 180 centiméteres marmagasságot és az egytonnás testtömeget is elérhetik.

[custom-related-posts title=”Remek találmány!” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]

Méretéhez hasonlóan impozánsak a vöröses homokszínű szőrzetén húzódó függőleges fehér csíkok és a gyakran fél méteres hosszt is meghaladó, többszörösen csavart, egyenes szarv, amellyel mindkét nem rendelkezik – sorolta az állat jellemzőit Nagy Gergely Sándor.

Hozzátette: a fajt főként az élőhelyvesztés és az orvvadászat veszélyezteti, így szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

 

https://www.instagram.com/p/COcY_FWqzs1/

Tudtad, hogy bizonyos országokban hétköznapi, ha a kertben kígyók vannak? 😮




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!