Életmód

Mennyei masszázsok 1. – A shiatsu és a thai masszázs

2 perc olvasás

Ki ezért, ki azért szereti a különböző masszázsfajtákat. Van, aki a pihenés és egy kis énidő miatt választja; van, aki erőt, energiát merít belőle vagy éppen a stresszoldás miatt; és van, aki az itt-ott kialakult fájdalmait szeretné megszüntetni, oldani.
Nem célunk a nagyon részletes leírás az egyes típusokat illetően, de az igen, hogy egy pici rálátást adjunk arra, hogy milyen masszázsok léteznek és melyik milyen hatással bír.

Shiatsu

A hagyományos kínai orvoslásból ismeretes akupresszúrás pontokat stimulálja, ezért is nevezték egy időben japán akupresszúrának. A kínai gyógyítók és a japán shiatsu-masszőrök is a testünket behálózó meridiánrendszerre és a benne áramló életenergiára helyezik a hangsúlyt. Ha megbetegszünk, akkor ez annak a jele, hogy az energia nem áramlik megfelelően, valahol elakadás történt. A blokkok, gátak feloldásával pedig enyhíthető a fájdalom és akár a komolyabb panaszok is. A kezelés kényelmes ruhában történik, olajok, krémek nélkül.

Mindazoknak ajánlott lehet ez a masszázsfajta, akik mozgásszegény életmódot folytatnak, mi több, sokat ülnek a számítógép előtt. Ilyen életvitel mellett gyakori a hát-, a váll-, és nyakfájdalom, nem beszélve a deréktáji és ízületi panaszokról, no meg a helytelen, sokszor merev testtartásról. Mindezeket megkoronázhatja a rendszeresen megjelenő fejfájás – rosszabb esetben migrén -, alvászavarok, kimerültség, de még emésztési zavarok is.

Thai masszázs

A thai masszászs az abszolút kikapcsolódásról, az ellazulásról szól. A shiatsunál emlegetett energiablokkok az akupresszúrás pontok stimulálása által szintén feloldódnak, mely közben élénkül a vér- és a nyirokkeringés. Olajokra, krémekre ezúttal sincs szükség, és arra sem, hogy a vendég szabaddá tegye a kezelni kívánt testrészt. A masszőr pedig nemcsak az ujjait, a tenyerét használja, hanem ha kell, a könyökét, a karját vagy éppen a térdét, a talpát is, hogy a kívánt hatást elérje. Ami pedig kifejezetten a relaxálás, a stressz és a fájdalom oldása. Így, amikor a páciens felkel a masszázságyról, jobb lesz a közérzete, felfrissül, feltöltődve érzi magát.

Kinek javasolt? Bárkinek, aki úgy érzi, túl sok feszültség halomozódott fel az életében és ezáltal a szervezetében, az izmaiban; nehezen tud kikapcsolni, állandóan pörög az agya (pedig érzi, hogy kellene egy kis szusszanásnyi szünet), keringési problémákkal küzd, ráadásul még ülőmunkát is végez.

[custom-related-posts title=”Olvastad már?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!