Divat

A fehér blúz három élete

1 perc olvasás

Íme, egy örök darab, mely minden nő és kislány ruhatárában ott lapul. Azonban a fehér blúz nem csupán egy szokványos alkalmi viselet. Megfelelő ruhadarabokkal, kiegészítőkkel kombinálva remek szettet varázsolhatunk magunknak általa hétköznapra, bulira, és ha kell, hivatalos eseményre is.

 

Ha kell, hivatalos és üzleties

Az üzleties megjelenés persze nem jelenti azt, hogy unalmasnak, komornak és idősebbnek kell látszanunk, mint amilyenek vagyunk. Alapvető, hogy végig be legyünk gombolva, és a blúzt mindenképpen tűrjük be a nadrágba, szoknyába.

Apropó, szoknya: a hosszú lábainkat megmutató miniszoknyát ezúttal hagyjuk a szekrényben. A szettünket a kiegészítők fogják feldobni, egy szép karkötő, nyaklánc, sál gondoskodik arról, hogy emlékezetesek maradjunk. A nagyon harsány smink és körmök sem ezekre az alkalmakra valók, maradjunk inkább a visszafogottabb árnyalatoknál, szolidabb arckikészítésnél.

Csak lazán!

Hétköznapokon is bátran viselhetjük az egyszerű fehér inget, amikor egész nap mászkálunk, bevásárolunk, de randira is tökéletes egy ilyen összeállítás. Figyelembe vesszük a kényelmi szempontokat is, de persze igyekszünk csinosak, nőiesek maradni. A blúzt viselhetjük kívül, vagy akár félig betűrve.

Farmer vagy szoknya, egyre megy, ugyanígy a cipő is lehet könnyed: stílusunk alapján magassarkú vagy laposabb, mindegy, ahogy megszoktuk. A kiegészítők is lehetnek egy fokkal erőteljesebbek, mint az előző, hivatalosabb megjelenésnél, de itt is érvényes a „kevesebb több” szabály.

 

 

Esti szett

Akár elegáns helyre – színházba, koncertre készülünk –, akár egy jó buli ígérkezik, előkerülhetnek a feltűnőbb ékszerek, kiegészítők. Persze ilyenkor se essünk túlzásba, a túl sok csillogás semmilyen alkalomra nem ízléses.

A smink természetesen legyen hangsúlyosabb, de nem kell a méteres vakolat. A blúzt ilyenkor általában tűrjük be, és szabadon hagyhatunk néhány gombot.

fehér blúz estélyi Carolina Herrera fehér blúz esti szett fehér blúz fehér szett

 

Kapcsolódó cikk: A fehér farmer öt élete




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!