Divat

Meglepő és fantáziadús az idei tavasz-nyári cipődivat

1 perc olvasás

A légiesen karcsú bokákat mutató szandálok kontrasztjaként visszaköszönnek a ’90-es évekből ismert holdjáró papucsok, a tavaszi hűvösebb napokra pedig jól jöhetnek a kifejezetten ezekre az alkalmakra kreált vékonyabb anyagú csizmák.

Kecses bokák

A bokapántok nagy előnye, hogy olyanoknak is karcsúbb bokákat varázsolnak, akik nem feltétlenül rendelkeznek hosszú, vékony lábakkal. Az egész keskeny pántoktól az igen szélesekig minden megtalálható, mely hol csupán egyszer öleli körbe a bokát, hol pedig egész hosszan tekeredik felfelé.
Sőt, most nem csak a szandálok, hanem a zártabb lábbelik is kapnak egy könnyű pántot.

Attico, Diers Van Noten, Rodarte, Saint Laurent, Derek Lam, J.W. Anderson

 

 

Újra telitalpon

A ’90-es évek holdjáró papucsa, szandálja ugyan kissé átalakítva, de ismét a trendi lesz. Nőiesebb ugyan, és kevésbé sportos, mint az elődje, és kavicsos tengerparton sétálni egész biztosan kényelmes lehet benne. Anyagát tekintve is változatos a kép, hiszen készülhet fából, műanyagból, bőrborítással, stb. Jelszó: minél magasabb, annál jobb.

Gucci, Miu Miu, Prada, Salvatore Ferragamo, Dolce Gabbana, Gucci

 

Kitten heels

Alacsonyabb stiletto sarkakon is járhatunk az idén, kedvezve azoknak a hölgyeknek, akik szeretnek nőiesen, elegánsan öltözni, de egy egész napot nem tudnak végigszaladgálni magassarkúban. Azért meglepő darabbal még itt is találkozhatunk, vagy csak nekem kevésbé befogadható még mindig a kifutókon oly gyakran látható zokni-szandál összeállítás?

 

Chloé, Givenchy, Jason Wu

 

Csizma tavasszal is

Természetesen anyagát tekintve sokkal szellősebb lábbelikről van itt szó, leheletvékony bőrökről, melyek lehetnek egyszínűek, ombre hatásúak, állatmintásak vagy éppen hímzéssel, fémrátéttel díszítettek. Azért érdekes darabot e kollekcióban is találhatunk.

Alexander McQueen, Balenciaga, J. W. Anderson, Marc Jacobs, Phillip Lem, Rodarte




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!