Gasztro

A türelem Martinit terem – avagy egy hónap és házilag is elkészül

1 perc olvasás

Végy egy 5 literes üveget, és egyszerűen dobáld bele a  hozzávalókat:

3 citrom felkarikázva
1 csomag mazsola
8-10 szem szegfűszeg
1,5 kg cukor
1 csomag szárított élesztő
fél kg rizs

Elkészítés

Öntsd fel körülbelül 3 liter vízzel, úgy, hogy majdnem teli legyen az üveg. 31 napig érleld úgy, hogy reggel és este megkevered és szobahőmérsékleten tartod. Ezután már csak a szűrés van hátra, vagyis leszűröd, aztán hagyod leülepedni, majd ismét leszűröd, hagyod ülepedni és ugyanez még egyszer.

És türelmed Martinit termett!

[custom-related-posts title=”Keresd további receptjeinket is” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Gasztro

A híres-neves frankfurti leves - Variációk egy témára

3 perc olvasás
Igazán laktató levest tálalunk most fel, ráadásul több különböző köntösben. A változást jelentheti valamilyen hozzávaló, de akár az elkészítés módja is, akár…
ÉletmódGasztro

Vasbor készítése házilag

4 perc olvasás
A vashiány  – főleg, mi nők – tudjuk, hogy mennyire fontos, minden életkorban. Vannak, akik egész életükön át küzdenek a vele. A…
ÉletmódGasztro

Rózsás és alakbarát – ez a karfiol

5 perc olvasás
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a keresztesvirágú zöldségekfontosságát az étrendünkben, ide tartozik többek közt a karfiol is. Jellegzetes illata és esetleges emésztésre gyakorolt…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!