Életmód

Mennyei masszázsok 2. – Az ajurvédikus és a svédmasszázs

2 perc olvasás

Ki ezért, ki azért szereti a különböző masszázsfajtákat. Van, aki a pihenés és egy kis énidő miatt választja; van, aki erőt, energiát merít belőle vagy éppen a stresszoldás miatt; és van, aki az itt-ott kialakult fájdalmait szeretné megszüntetni, oldani.
Nem célunk a nagyon részletes leírás az egyes típusokat illetően, de az igen, hogy egy pici rálátást adjunk arra, hogy milyen masszázsok léteznek és melyik milyen hatással bír.

Az ajurvédikus masszázs

Az ajurvédikus masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, az ősi Indiában gyökerezik. Egyedülállósága abban a tisztítóerőben rejlik, amely hozzájárul a szervezet alapos méregtelenítéséhez, valamint ahhoz, hogy sokáig friss és fiatal maradjon és nem utolsósorban egészséges. A hatás részben a sűrű szezámolajnak köszönhető, illetve adott esetben a ghínek (tisztított vaj), melyet a masszőr a kezelés során alkalmaz. A masszázs kiterjed az egész testre (abjanga), melynek célja a bőr vitalizálása és a feszültségoldás. Másrészt pedig szó szerint érinti a fej bőrét is (siroabjanga), mely masszázsfajta a bevitt olaj segítségével amellett, hogy feszültségoldó hatással bír, élénkíti a keringést és felerősíti az érzékszervek működését, valamint támogatja a méreganyagok távozását.

fejmasszazs-divatmagazin.hu

Kiknek ajánlott?
Akik érzik, tudják, hogy a testük méreganyagokkal telített, emésztési gondokkal kísérve. Sőt, eme állapotot már lehet, hogy bőrproblémák is jelzik, így még szükségesebb lenne a kezelés elvégzése. Azoknak is hasznos lehet, akik nem érzik jól magukat a bőrükben, keresik a harmóniát az életükben, kiegyensúlyozatlanná váltak az utóbbi időben. A masszázs azoknak is a segíthet, akiknek a szexuális életében lenne szükség egy kis rendrakásra.

A svédmasszázs

Talán az egyik legismertebb masszázsforma ez, melynek fogásai jellegzetes elemeket ötvöznek az egyes testtájakon: simító, gyúró, dörzsölő és rezegtető mozdulatokat. Eredeti formája azonban nem csak ezeket a motívumokat tartalmazta, hanem testgyakorlatokat is. A kezelés lehet részleges, vagyis egy-egy testrészre vontakozó, de lehet egész testre kiterjedő is. Hatására az izmok ellazulnak, felfrissülnek és felélénkülnek, és a páciens sokkal jobb közérzettel kel fel az ágyról, mint ahogyan előtte elhelyezkedett rajta. Azontúl, hogy a stressz, a feszültség tovatűnik, a gerinc-, a nyak-, a hát-, és az ágyéktáji csigolyák környékén kialakult izommerevség, becsípődések fellazulnak. Mi több, a reumás és különböző mozgássszervi panaszok is javulásnak indulhatnak.

Azoknak ajánlott, akik érzik a feszültséget az izmaikban, netán fájdalmaik is vannak a fentebb említett területeken – kifejezetten a gerinc tájékán -, gyógyuló folyamatokon mennek keresztül egy sérülés után, vagy egyszerűen egy kiadós felfrissülésre vágynak.

[custom-related-posts title=”Olvastad már?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!