ÉletmódSzínes

7 mindennapi szokás, hogy szuperhatékony legyél!

3 perc olvasás

Elfoglaltak vagyunk, időnként alig győzzük beosztani az időnket, szervezni az életünket, amit valljuk be, mindig lehet jobban is csinálni. Lássuk, milyen apró ötletek vannak, melyek segítenek bennünket abban, hogy minél többet hozzunk ki egy napunkból.

1. A reggeli rutin

reggeli rutinNagyon fontos, hogy alakítsd ki a reggeli „menetrendet”, és tartsd magad hozzá! Már csak azért sem árt ezt megtenni, mert így álmosan, kissé kialvatlanul is képes leszel elvégezni a feladataidat, mert egy idő után automatizálódik benned minden momentum. Viszont a napindítás igen meghatározó, ha jó kedvvel kezded, az az egész napodra jó hatással lesz.

Éppen ezért nem szerencsés nagyon szűkre szabni a készülődés idejét: érdemes igenis egy kicsit korábban kelned, hogy ráérősen kortyolgathasd el a kávédat, vagy belelapozgathass a kedvenc magazinodba, akár a neten is, és miért is ne lehetne az a Női Divat, ahol nap, mint nap újabb olvasnivalókkal lepünk meg?

2. Naptár illetve határidőnapló

határidőnaplóEgy elfoglalt nőnek egész biztosan lapul a táskájában egy határidőnapló vagy naptár, melyben minden fontos találkozót, teendőt feljegyez. Hasznos, ha az egyes feladatokat fontosságuk vagy a terület (család, munka, hobbi, kikapcsolódás stb.) szerint más-más színnel emelünk ki, így könnyebben átlátható lesz a beosztásunk.

Nem árt, hogy ha otthon egy egyszerű fali-vagy asztali naptárban megjelenítjük ugyanezeket a bejegyzéseket, így egyrészt a család minden tagja látni fogja őket és kevésbé fordul elő, hogy két eseményt egymásra szervezünk.

3. Mozogj többet!

mozgásElképzelhető, hogy egy fárasztó nap után arra vágysz legkevésbé, hogy nekiindulj futni vagy az edzőterembe, pedig hidd el, hogy ha naponta fél órát rászánsz arra, hogy egy kicsit átmozgasd magad, a közérzeted is sokkal jobb lesz és hosszútávon a mindennapokban is könnyebben megállod a helyed.

Találd meg a neked leginkább megfelelő mozgásformát, a temperamentumodnak, az alkatodnak megfelelően, és kezdd el még ma!

4. Tarts rendet magad körül!

rendetlenségA mondás szerint a zseni átlátja a káoszt, viszont ha belegondolsz, hogy egy rendetlen asztalon mennyi időt elfecsérelhetsz azzal, hogy az éppen szükséges iratokat keresed, vagy a sebtiben egy cetlire felírt telefonszámot, melyet jobb lett volna inkább a noteszedbe vagy telefonodba beírni…

Ha még a feladatok elvégzése előtt helyükre teszed a dolgaidat, rendezett környezetben hatékonyabban fogsz tudni dolgozni és könnyebben inspirálódsz, ha épp arra van szükség.

5. Ne terheld túl magad!

túlterheltségBármennyire is sok a teendőd, arra figyelj oda, hogy ne vállalj túl sok feladatot, ha nem muszáj! Meg kell tanulnunk nemet mondani, mert lehet, hogy csak egy apró szívességet kért tőlünk valaki, de ha az a nap vagy a hét folyamán már a sokadik, akkor azzal felesleges stressznek tehetjük ki és túlterhelhetjük magunkat. Ebben segíthet egy korábbi cikkünk: Nőként nemet mondani? Te is megtanulhatod! – érdemes elolvasni.

Ezenkívül minden héten legyen egy olyan napunk, amikor nem vállalunk semmilyen fontos teendőt, hanem csak regenerálódunk, kikapcsolódunk, pihenünk.

6. Becsüld felül az időt!

időAmikor elvállalsz egy feladatot, akkor nyilvánvalóan kalkulálsz azzal is, hogy nagyjából meddig tart majd annak elvégzése. Nos, ilyenkor jön jól az, – amennyiben lehetséges –, hogy hagyjunk több időt rá, mint amennyibe biztosan belekerül.

Így nem szorít az idő, mely ugyancsak stresszforrás, és amely rosszabb esetben akár hátráltathat is. Ha a kitűzött határidőre készen vagy, akkor sikerélményben lesz részed, ha pedig jóval hamarabb, akkor ezen felül adódik egy kis plusz időd is, melyet csak magadra fordíthatsz.

7. Én-idő

énidőBizonyára hallottál már az én-időről, arról, amikor csak magadra figyelsz, amikor olyan dolgot teszel, ami kellemes érzéssel, nyugalommal tölt el: lehet az egy jóleső fürdő, néhány oldal a kedvenc könyvedből, stb.

Ilyenkor nincs munka, nincs senki és semmi, csak az a fontos, hogy magaddal törődj.

Elegendő erre napi félórát szakítani, akár azalatt, amíg a gyerkőcök alszanak, vagy épp senki sincs otthon, de tedd meg mindennap, önmagadért.




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!