GasztroÉletmód

5 + 1 édesség és dekoráció ötlet egy romantikus estéhez

3 perc olvasás

Van, aki kedveli a romantikát, és van olyan is, aki kevésbé. Mi azokhoz szeretnénk most szólni, akik méltóképp és stílusosan ünnepelnék meg a párjuk szülinapját vagy az évfordulójukat, mondjuk egy kellemes vacsora mellett, melyhez némi dekoráció és csábító édesség ötlet is jól jön, emelve az este fényét.

1. Gyertyák

5 + 1 édesség és dekoráció ötlet egy romantikus estéhez gyertyaEgy szerelmes este nélkülözhetetlen kelléke a gyertya, ami lehet illatos, aromaterápiás, de lehet hagyományos mécses is, és stílusosan mondjuk szív alakú.

Teheted őket akár az ünnepi asztalra, akár egy kellemes fürdő kiegészítőjeként a fürdőszobába. Ha van egy áttetsző tálad vagy nagyobb méretű poharad, töltsd meg vízzel, így úszógyertyákkal, közéjük szórt virágokkal, szirmokkal is csodás romantikus dekorációt készíthetsz.

2. Saját készítésű szalvétagyűrű

szalvétagyűrűA teríték mellett jól fog mutatni az általad készített szalvétagyűrű. Ha gyors megoldást keresel, akkor vágj ki 2 darab, 10 cm x 10 cm-es piros színű papírból egy-egy piros szívet, és a közepükön pedig egy kisebb szívet úgy, hogy a szalvéta átférjen rajta.
Ha tudsz kötni vagy horgolni, a szalvétagyűrű ilyen módon is készülhet, mondjuk, mint a képen is látható példány, egy szív alakú gombbal, brossal díszítve.

 

csomagolás3. Stílusos csomagolás ötlet

Az ajándék alkalomhoz illő csomagolásáról sem maradhat le a szívecske, mint ahogyan a képen is látható. Egyszerű, de pompás kiegészítője a horgolt, vagy más csinos kis szalagnak.

 

faldekor4. Faldekoráció ötlet

A falra is juthat a szívecskékből: ha van kedved, színes papírokból vágj ki temérdek mennyiségű szívecskét, és kettőt-kettőt ragassz össze úgy, hogy közéjük csúsztatod a cérnát, amin majd függeni fognak.

Egy vékony lécre, rúdra rögzítve teheted akár az ágy fölé, vagy a csillárra, ahol jól mutat.

5. Édes csábítás

Készíts csoki bonbonokat! Van egy egyszerű és gyors receptünk hozzá.

5 + 1 édesség és dekoráció ötlet egy romantikus estéhez csokibonbonHozzávalók
20 dkg étcsokoládé
20 dkg tejcsokoládé
2 teáskanál napraforgó olaj

A csokoládékat tördeld szét apró darabokra és vízgőz felett melegítsd fel, amíg sima és folyékony massza nem lesz. Add hozzá az olajat, és ha gondolod, fűszerezd meg egy kis fahéjjal vagy egy-két csepp rumaromával is. Töltsd formákba, majd annak érdekében, hogy elkerüld a buborékokat, ütögesd meg egy kicsit. Ezt követően mehet is a hűtőbe vagy a mélyhűtőbe dermedni.

6. Süss szívből!

Ha egy kicsit több időd van a készülődésre és süteményt (is) szolgálnál fel vacsora után, akkor a szív alakú linzer biztos sikert arathat.

5 + 1 édesség és dekoráció ötlet egy romantikus estéhez linzerHozzávalók
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 tojássárgája
fél citrom héja
lekvár
porcukor a tetejére

Először alaposan keverd el a lisztben a sütőport, majd add hozzá a többi száraz hozzávalót: a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Ezután jöhet a puha margarin és a tojássárgája. Nem fog azonnal tésztaformát ölteni, csak miután fóliába téve hagyod, hogy egy órát pihenjen a hűtőben. Már most gyújtsd be a sütőt, hogy kellőképp felmelegedjen, úgy 200°C-ra.
Ha letelt a tészta hűtőben töltött ideje, nyújtsd ki és szaggasd ki, az alkalomhoz illően szív formájúra, és minden második kapjon egy kis szív alakú lyukat is a közepére.
Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire, de ne menj messzire, mert kb. 10 perc alatt megsülnek. Miután kihűltek, lekvárral ragassz össze két-két darabot. Hintsd meg a tetejüket porcukorral és már tálalható is az édes finomság.

És ha már finomság, olvasd el írásunkat a csokiról is:
Mi is az a boldogsághormon? – avagy, ismerd meg a csoki titkait




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!