Divat

10 ruhadarab illetve kiegészítő, melyre minden 25 év feletti nőnek szüksége van

4 perc olvasás

Lássuk, melyek azok a ruhák, melyek ott kell, hogy lapuljanak a gardróbodban, hogy ha szükséges, elő tudd őket kapni. És ne feledkezzünk meg azokról a kiegészítőkről sem, amelyektől olyan nő lehetsz, akire mindenki szívesen emlékezik majd.

1. Kis fekete ruha

Arról a bizonyos fekete alkalmi ruháról van szó, mely bármilyen eseményen megállja a helyét, ahol „meg kell jelenned”, legyen az egy állásinterjú, egy üzleti beszélgetés, egy családi esemény. Szabása és hossza legyen szolid, visszafogott, de mégis nőies és persze időtlen klasszikus, nem egy kósza divathullám eredménye.

Korábbi cikkünkben bővebben is olvashatsz róla, kattints ide: Az a bizonyos kis fekete ruha

 

2. Kis fekete tűsarkú cipő

Az iménti kis fekete ruhához passzoló cipő is elengedhetetlen, mely szintén egyszerű, sokoldalú és kortalan. Ami a sarkát illeti: bármennyire is ódzkodsz a magas saroktól, néha el lehet és kell is viselni, ez esetben válassz a közepes méretű tűsarkakból.
Valószínűleg nem csak az iménti ruhához fogod hordani, így nagyon fontos, hogy kényelmes legyen és jól szabott.

3. Elegáns kosztüm

A professzionális külső elengedhetetlen kelléke egy csinos kosztüm, mely szabását, színét, hosszát tekintve egyrészt a korodnak is megfelel, másrészt annak az alkalomnak is, amelyre felveszed. Ha a munkád megköveteli az üzleties öltözéket, akkor egyértelmű, hogy odafigyelsz például a szoknya hosszára, vagy arra, hogy lehet, hogy egy barack színű összeállítás a húgod esküvőjén jól mutatott, de egy tárgyalásra vagy állásinterjúra már nem javasolt felvenni. Válassz inkább a konszolidált, sötétebb árnyalatok közül.

 

4. A megfelelő méretű melltartó

Nagyon fontos, hogy megtaláljuk azt a melltartót, ami nem szorít, nem zavar, a fazonja is a kebleinkhez igazodik valamint természetesen szép és mutatós.
Érdemes felpróbálni az üzletben és a kényelem illetve a méret szempontjából vizsgáljuk meg: mozogjunk benne, hajoljunk le, emeljük fel a karjainkat, hogy lássuk, hogy minden a helyén marad-e.

5. Egy csodaszép óra

Egy óra is sokat mesél a viselőjéről, hiszen a stílus igen könnyen leolvasható róla. Egy elegáns, akár fém-, akár bőrszíjjal rendelkező vagy egyben ékszerként is hordható időmérő mindenképpen ott kell, hogy legyen minden nő tarsolyában. Még akkor is, ha a hétköznapokon nem visel, csak farmert és pulcsit, és ahhoz egy sportos órát.

6. Egy ütős rúzs

Azt mondják, egy igazán testhezálló rúzs (és persze egy illat) komoly védjegye lehet egy nőnek.
Hasznos lehet akár egy szakértő kozmetikus tanácsát is kikérni a tekintetben, hogy neked személy szerint milyen árnyalatú rúzs áll a legjobban, és mindenképp válassz(atok) legalább egy vöröses árnyalatot is.

Nem kell tőle megijedni, bármilyen bőrtónushoz van már megfelelő, legyen mondjuk egy a komoly énedhez, és legyen egy a bulizóshoz is.

 

7. Egy rád jellemző illat

Az előzőekben már utaltunk rá, hogy a rúzs mellett az illat is mennyire meghatározza a megjelenésünket, és persze a hangulatunkat is. Még ha nem is vagy a parfümök híve, akkor is meg kell találnod azt a kompozíciót, mely hozzád illik – akár testpermet vagy testápoló formájában – amely egész nap elkísér egy lágy fuvallat formájában.

8. Egy ékszer, amit állandóan hordasz

Mint egy állandó, megbízható kísérő, mindig veled van, minden szettedhez passzol (na jó, ha futni mégy, akkor nem feltétlenül), és aki ismer, szinte mind tudja, hogy igen, ő a tiéd: az a karlánc/karperec, nyaklánc és/vagy medál, gyűrű, vagy éppen a bokaláncod, ami idén szintén divatos.

9. Egy örök táska

Ugye nem kell mondanunk, hogy ez is egy időtálló darab? Egy jó minőségű, letisztult formákkal rendelkező, szép táska nem feltétlenül olcsó, de a megjelenésünk egyik legmeghatározóbb és legárulkodóbb darabja, pláne, ha olyan körökben is mozogsz, ahol minden apró részlet számít. És bizony számít a belseje is. Nem mindegy, hogy egy fontos iratot vagy éppen a határidőnaplódat milyen sokáig keresgéled benne, így praktikus, ha több kisebb-nagyobb zsebe, rekesze van, hogy rendet tudj tartani benne. Ha a táskád rendben van, te is összeszedettebbnek látszol majd.

 

10. Egy elegáns télikabát

Azt is tegyük hozzá, hogy ez a kifinomult megjelenésű, szép kabát legyen kellőképpen bélelt is, mert még ha többnyire autóval járunk is, a zimankó akkor is utolér.

Akár az A-vonalú fazon, akár a karcsúsított jó választás lehet, de az oversize kabát, ami hatalmas, és szinte elveszel benne, vagy a pufi kabát, az nem ez a kategória.




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!